DOVO B1 - Hoofddorp B1 3-1 (rust: 1-1) 'DOVO pakt broodnodige punten'

3e divisie A

19 september 2015 11:45

Scheidsrechter

Yavas, S.

Na een goede bekerperiode in augustus (3 wedstrijden, 9 punten) kende DOVO een matige competitiestart met twee nederlagen tegen respectievelijk AFC B2 en De Dijk B1.

Vandaag trad de formatie van de trainers Edwin Schotsman en Dick Boon en teamleider Evert van Manen aan tegen Hoofddorp B1, dat na twee speelronden al zes punten heeft.

Dat Hoofddorp B1 veel individuele kwaliteit bezit werd al snel duidelijk. DOVO had het in de beginfase zwaar, maar het duurde tot de 20e minuut totdat Hoofddorp de 0-1 aantekende door helaas een eigen persoonlijke fout van DOVO. Door deze achterstand liet DOVO zich echter niet uit het veld slaan. Amper 5 minuten later was het Julian Heijmans die met een afstandsschot de bal hoog over de keeper in het doel schoot 1-1.

Nog voor rust kreg DOVO nog een zeer grote mogelijkheid. Mika Hollander veroverde de bal van een verdediger van Hoofddorp. Vervolgens onstonden er een paar snelle combinaties waarbij Mika, Johan en Kaya betrokken waren. Helaas werd deze mogelijkheid niet omgezet in een kans en een doelpunt.

De 1-1 ruststand was een terechte tussenstand gezien de kansenverhouding van beide teams.

In de rust gaven de trainers een compliment over het uitvoeren van de speelwijze en de werklust, maar er werd ook verteld dat we nog niks in handen hadden. Er moest immers nog een helft gespeeld worden. Ook de tweede helft moest er hard gestreden worden en enkele details werden doorgenomen.

DOVO startte de tweede helft goed en de wedstrijd ging gelijk op. In de 67e minuut was het DOVO die de 2-1 scoorde. Middenvelder Tarik (net hersteld van teenblessure) speelde de bal diep op Johan Mandemaker aan de rechterkant. Johan sleurde wat hij waard was, trok naar binnen en gaf de bal voor op links op de vrijstaande Kaya Peters die de 2-1 scoorde.

In de 73e minuut werd het ook nog 3-1. De keeper van Hoofddorp maakte een fout. Kaya Peters veroverde de bal en scoorde. Overigens bleef Hoofddorp hierna doorgaan en DOVO werd sterk onder druk gezet. Echter bleef het 3-1 en de eerste punten zijn binnen.

De blijdschap bij de spelers was enorm. Deze overwinning hadden we nodig. We hebben laten zien als team te kunnen spelen en hard te werken. Dit moeten we doorzetten de komende tijd. Ik ben trots zoals we vandaag gespeeld hebben aldus de trainer en als laatste maakte de trainer nog een groot compliment richting B1-speler Aron Veldhuizen. Aron is al enige maanden geblesseerd en eind vorig seizoen geopereerd. Echter vandaag kwam deze jongen gewoon op de fiets vanuit Ede naar DOVO in de stromende regen en desondanks ook gewoon op tijd bij de wedstrijdbespreking om zijn team te steunen. Zo hoort het en deze topmentaliteit hebben we nodig. Daar kunnen vele spelers op deze aardkloot nog een voorbeeld aan nemen.