Verdienstelijke 3e plaats vv Dovo F2 in F1 poule tijdens Arie Blankenspoor toernooi

GVVV F1

1 - 2

DOVO JO9-2

30 mei 2015 14:00

30-05-2015 Voorwoord.

We speelden zaterdag j.l. het 9e Arie Blankenspoor F-pupillentoernooi bij onze buren GVVV.

Onze tegenstanders waren DTS Ede F1, Quick Boys F1, AZSV F1, vv Bennekom F1 en GVVV F1.

Alle punten werden opgeteld en dat was dan de eind uitslag.

Wij namen dit jaar de plek in van Dovo F1, dus zodoende F1 tegenstanders.

Van vv Dovo namen dit jaar de ploegen F2 t/m F7 deel, voor de F1 t/m F6 poules.

Van tevoren wisten we dus dat het lastig zou worden.

We speelden alle wedstrijden op 1A,  het hoofdveld, op kunstgras.

Jens en Jurre konden vandaag helaas niet aanwezig zijn.

De wedstrijden duurden 15 minuten.

De wedstrijden.

DTS Ede F1 -   vv Dovo F2

DTS Ede wilde zich vandaag revancheren van een nederlaag verleden week in de finale van het van Offerentoernooi tegen ons.

Dat was te merken, ze begonnen furieus.

In de 2e minuut was er een mooi afstandsschot van zo’n 20m die feilloos ingeschoten werd 1-0.

In de 4e minuut schoot Christiaan zuiver de 1-1 binnen.

Het spel golfde op en neer, en in de 12e minuut werd het 2-1 voor DTS Ede.

In de 15e en 16e minuut zorgde Christiaan met bekeken schuivers zelfs voor de 2-2 en 2-3 winst.

DTS Ede had misschien een gelijkspel verdiend, maar wij gingen er met de 3 punten vandoor.

vv Dovo F2 – Quick Boys F1

Van tevoren dachten we nog dat Quick Boys wel met hel lange jongens zouden spelen,

dat bleek  mee te vallen.

Ze voetbalden wel goed, en bij ons was het hoofdzakelijk tegenhouden.

In de 11er minuut ontstond er een doelpunt door mooie aanvalsdriehoek Sami-Niels-Sem 1-0.

Daarna bleef het 1-0 door een beetje geluk en hard werken aan onze kant.

vv Dovo F2 – AZSV F1

AZSV F1 had de eerste twee wedstrijden verloren dus ze moesten tegen ons vol aan de bak

om nog een goede eindklassering te krijgen.

Dat deden ze ook, en in de 6e minuut maakten ze uit een mooie vrije trap de 0-1.

Wij vielen wel aan maar konden geen vuist maken, en zij counterden on heel slim uit.

Het werd in de 9e, 11e, 12e en 15e minuut zelfs nog 0-5.

Deze wedstrijd waren we kansloos en lieten we ons te gemakkelijk opzij zetten.e waren ook een maatje tegroot voor ons, jammer volgende wedstrijd beter.

In ieder geval meer strijd tonen.

Vv Dovo F2 – vv Bennekom F1

We begonnen deze wedstrijd met meer strijd.

Het was een gelijkopgaande wedstrijd.

In de 4e minuut redde Sem in het goal met een mooie voet-reflex.

In de rebound ging de bal er echter toch nog onhoudbaar via de onderkant van de lat in 0-1.

In de 10e minuut ging de bal voor Bennekom er via de binnenkant van de paal in 0-2.

In de 11e minuut werd er nog een bal in de kluts door Christiaan goed ingeschoten, maar jammer genoeg van de lijn gehaald.

De 0-3 was een echte counter, wij in de aanval, Bennekom komt er snel uit en maakt de 0-3.

De eretreffer werd gemaakt door Christiaan, na een mooie pass van Niels 1-3.

Maar er zat in deze wedstrijd duidelijk weer meer lijn in ons spel.

GVVV F1  - vv Dovo F2

Geffrey kon de laatste wedstrijd bij ons helaas niet spelen.

Daarvoor in de plek mochten we even Daan van de F3 lenen.

Hierdoor kon Christiaan in ieder geval meer naar voren voetballen, en hielden we druk voorin.

En had je meer balvastheid en betere passjes voorin.

In de 6e minuut was er een ongelukkig eigen doelpunt van een speler van GVVV.

In de 9e minuut zorgde Niels voor een mooie voorzet op Sami, die een goede goal maakte 0-2.

Wij waren beter maar we liepen niet verder uit omdat de eindpass op de vrije speler ontbrak.

GVVV kon daarom nog terug in de wedstrijd komen in de 12e minuut.

We hielden de voorsprong overigens gemakkelijk vast en wonnen verdiend.

Conclusie

Toen we net vooraf de wedstrijden hoorden dat Jens en Jurre niet meededen had ik er een hard hoofd in.

Dit zijn twee spelbepalende types voor respectievelijk voor-  en achterin.

Hierdoor moest Christiaan  vandaag wel eens achterin blijven als linksback, logisch.

In de wedstrijden waar die wel naar voren mocht kon je zien dat hij goed vrijliep.

Wat dan nog fout gaat is dat die dan nog meer aangespeeld moet worden.

Nu kwam die goede eindpass teweinig aan en maakten we het ons in sommige wedstrijden nog onnodig moeilijk.

Maar ik denk zeker dat we er vandaag het maximale uitgehaald hebben en drie overwinningen en een 3e plaats zonder de al genoemde spelers is gewoon erg knap voor de overige jongens,.

Zij hebben immers allemaal een tandje meer verzet om het elftal goed te laten draaien.

Als we compleet geweest waren was de nederlaag tegen Bennekom ook niet nodig geweest.

GVVV bedankt voor de uitnodiging en het goed georganiseerde toernooi.

Maar goed dit was het dan voor dit seizoen.

Volgend jaar moeten we echter wel proberen om de lat weer een stukje hoger te leggen.

We zijn niet voor niets selectiespelers, en dan mag er ook wel wat van je verwacht worden.

Zodat er in de toekomst weer veel jeugd kan doorstromen naar het eerste elftal van Dovo.

Ik wil bij deze ook de trainer Gerard en goede assistent-trainer Dirk-Jan  en de rest van de ouders bedanken voor de leuke samenwerking en betrokkenheid bij het team.