Mannen, 1, Groep 1 J

7 april 2015 20:00

Beek, H.J.G.M. van

Opstelling

DOVO heeft op eigen veld de halve finale van de districtsbeker bereikt. In vrijwel de laatste actie van de wedstrijd werd invaller Jan Struijk naar de grond gewerkt. Arbiter Van Beek twijfelde nu niet en wees naar de stip. Spits Serhat Koç wist koelbloedig DOVO vanaf elf meter naar de volgende ronde te schieten. In de halve finale mag DOVO het thuis opnemen tegen IJsselmeervogels.

DOVO begon met twee wijzigingen aan de wedstrijd. Bart van Brakel en Taner Ozbek kampte met blessures, waardoor er weer basisplaatsen waren voor Roy Bakkenes en Yannick Cornelisz. DOVO startte goed. Na drie minuten was het Serhat Koç die met een schot van dichtbij gevaarlijk kon worden, maar AFC-doelman Youssef el Abdallaoui stond in de weg. Niet veel later kreeg ook Rik van der Eerden een schotkans, maar de sterke spits schoot over. AFC, met toekomstig DOVO-speler Joshua Patrick in de basis, kwam de eerste helft moeilijk onder druk van DOVO vandaan.

DOVO had de overhand en verdiende een doelpunt, ook op basis van inzet en strijd. Dat doelpunt viel bijna na 31 minuten. Yannick Cornelisz speelde zichzelf vrij en schoot hard op doel, maar opnieuw lag El Abdallaoui in de weg. Twee minuten later werd DOVO een loepzuivere strafschop ontnomen. Rik van der Eerden gaf vanaf links een voorzet, die richting Serhat Koç ging. Koç kon echter niet afdrukken, omdat hij opzichtig naar de grond werd geduwd. Scheidsrechter Van Beek zag er niets in en besloot het spel te hervatten. Vlak voor rust was er het eerste wapenfeit van AFC in de persoon van Melvin Grootfaam. De aanvaller stuitte echter op doelman Peter Veeneman. Net voor de theepauze kon Koç nog tot een schot komen, maar het schot was te slap om voor gevaar te zorgen.

Na de rust viel de wedstrijd weg. DOVO kon in het begin van de tweede helft niet echt grote kansen creëren. Toch was het wel DOVO dat voor het eerste gevaar zorgde. Roy Bakkenes, die als linksback een prima indruk maakte, brak door aan de linkerkant. Bakkenes probeerde met een voorzet Koç te bereiken, maar de bal viel net tussen El Abdallaoui en Koç in. Vervolgens liet AFC weer eens van zich horen, toen opnieuw Patrick tot een schot kwam. Echter zag hij zijn inzet over het doel van Veeneman vliegen. Vervolgens brak er een vermakelijke fase aan.

Daarna nam DOVO weer over. Het was Roy Bakkenes die door Koç slim werd weggestuurd links in het zestienmetergebied, maar de inzet van Bakkenes werd in de korte hoek goed gekeerd door El Abdallaoui. Tien minuten voor tijd had invaller Jan Struijk de 1-0 op zijn schoen. Uit een vrije trap van Yannick Cornelisz werd de bal door Koç klaar gelegd voor Struijk, maar die schoot vanaf een meter tegen opnieuw doelman El Abdallaoui. Vlak voor tijd maakte Struijk de bal goed vrij en de behendige aanvaller krulde de bal heerlijk richting de verre bovenhoek, maar zijn inzet ging rakelings naast. Er werd al rekening gehouden met een penalty serie, maar Jan Struijk dacht daar anders over. Struijk werd door Koç het zestienmetergebied in gestuurd, en werd van achteren neergehaald. Nu gaf Van Beek wél een penalty. Clubtopscorer Serhat Koç moest DOVO dan naar de halve finale schieten vanaf elf meter. De spits bleef uiterst kalm en schoof de bal beheerst achter El Abdallaoui.

Door deze verdiende zege op AFC plaatst DOVO zich voor de halve finale van de districtsbeker en de 1e ronde van de nationale KNVB beker. De halve finale van de districtsbeker is op voorhand een mooi affiche, want dan komt topklasser Ijsselmeervogels op bezoek. De wedstrijd wordt gespeeld op 28 april, om 20:00, op sportpark Panhuis. Zaterdag speelt DOVO ook een belangrijke wedstrijd in de strijd om periode 3. DOVO ontvangt om 14:30 de nummer 13 van de competitie, RKAV Volendam.