Woord vooraf

We speelden vandaag onze 11e wedstrijd van deze competitie tegen Saestum F1.

Voor Saestum was het hun 12e wedstrijd.

Saestum stond voor deze wedstrijd derde van onderen, wij derde van boven.

We hadden in deze competitie op 14-03-2015 al de thuiswedstrijd tegen Saestum gespeeld, en toen werd het 7-1.

Derek was deze wedstrijd onze keeper.

Wij hadden deze wedstrijd geen wissels omdat Niels en Sem niet aanwezig waren.

We speelden op kunstgras, en we hadden te maken met veel wind.

De wedstrijd

In de eerste helft hadden we de wind tegen.

We begonnen de wedstrijd met kansjes over en weer, in de 5e minuut schoot Saestum van afstand nog tegen de lat .

Verder hebben ze niet veel kansen gehad, en was er wel een kans dan maakte Derek deze vakkundig teniet.

In de 8e minuut gaf Jurre een mooie assist op Jens en die schoot de bal perfect in.

Ondanks de harde tegenwind hadden wij het beste van het spel.

Het bleef echter 0-1 tot de rust.

In de tweede helft met de wind in de rug gingen we vrolijk verder.

In de 7e minuut van de tweede helft gaf Jens een voorzet op Christiaan, de tegenstander kwam er nog tussen maar de bal kwam toch nog voor de voeten van Christiaan die droog de 0-2 erin schoot.

In de 14e minuut van de tweede helft was het Jens die na een assist van Christiaan de 0-3 scoorde.

In deze fase bleven we goed en geconcentreerd voetballen.

De beloning bleef niet lang uit.

In de 16e minuut ging Jens aan de linkerkant knap door tot de achterlijn en kwam met een prima voorzet op Sami, die maakte de 0-4.

We bleven de tegenstander onder druk houden, en in de 20e minuut van de tweede helft scoorde Jens nog verdiend de 0-5 na een assist van Sami.

Een prima uitslag onder moeilijke omstandigheden.

Conclusie

We hebben tegen Saestum weer een prima wedstrijd gespeeld.

Iedereen stond op de juiste plek in het veld en er was veel plezier en beleving.

We hielpen elkaar waar nodig en gunden elkaar de bal.

Als je de eerste bekerwedstrijd tegen Saestum F1 2-1 verlies in Zeist en nu 0-5 met elkaar vergelijkt zie je bij ons een team dat erg naar elkaar toe gegroeid is, een sterk collectief.

De competitie is ten einde, en nu gaan we ons opmaken voor een tweetal  toernooien.