1 - 1

DOVO JO11-6

E-pupillen zaterdag, E6, 4e klasse 50

18 april 2015 9:30

Op de zonnige zaterdagochtend van 18 april 2015 verzamelen we om 9.00 uur bij de kantine van VRC voor een wedstrijd tegen koploper VRC E4. De vorige wedstrijd tegen VRC was onze eerste wedstrijd na de winterstop en hebben we gewonnen met 5-4 van deze ploeg, dus we waren erop gebrand dat we het ze weer moeilijk zouden moeten maken.

En dat gebeurde ook...

De eerste helft begonnen we erg voorzichtig en wilden we te veel rondspelen. Ook VRC was niet al te fanatiek en hierdoor begon de wedstrijd erg sloom. In een kwartier kregen zij best wat kansen, maar de afmakers van VRC waren nog niet helemaal wakker. Verder stond onze verdediging best goed, dus menig bal werd tijdig weggetikt. VRC heeft een aantal lange jongens die de vrije trappen en hoekschoppen nemen. Die ballen gaan flink hard en allemaal goed geplaatst. Een schot op doel werd goed naast gewerkt door Bart. Dat voelde hij nog wel even in zijn zij.

Met een ruststand van 0-0 was hun trainer niet tevreden (en liet dat duidelijk merken). Wij hadden wel zin in de tweede helft, want het moest allemaal best kunnen gezien de stand!

In de tweede helft gingen we door zoals we bezig waren, alhoewel er wel wat gerichter overgespeeld werd. Toch kwam ook deze helft VRC gevaarlijk bij ons doel. Noah hield prima een hard ingeschoten vrije trap van de nummer 3.
In de 40e minuut speelde VRC eindelijk een aanval compleet goed uit en stond één speler van VRC helemaal vrij voor het doel. Hij kon eenvoudig binnentikken: 1-0.

We lieten de moed niet zakken en werden feller in het spel. Dat zorgde ervoor dat er eigenlijk geen kansen meer voor VRC waren. Tegen het einde van de wedstrijd werd de bal voor gegeven. De keeper van VRC dacht hem wel te hebben, maar Jim was goed doorgelopen. De keeper kon niets anders dan Jim neerleggen, omdat hij anders zou scoren. We kregen.een strafschop. Yannick bleef rustig en schoot beheerst rechtsonderin de hoek buiten bereik van de keeper: 1-1.

Na de aftrap floot de scheidsrechter gelijk af.
We waren zeer blij met dit punt en bij VRC baalden ze flink, want dit kon ze wel eens het kampioenschap kosten.

Met deze mooie uitslag kunnen we de rest van de dag gaan genieten van het mooie weer!
Komende week gaan we verder trainen op het positiespel, zodat we de resterende wedstrijden het veld nog meer breed houden.