F-pupillen zaterdag, F2, 2e klasse 33

18 april 2015 8:30

Emiel Remerie

Woord vooraf

We speelden vandaag onze 8e wedstrijd van deze competitie tegen de nummer twee Bunnik 73 F1.

Voor Bunnik was het ook hun 8e wedstrijd.

Bunnik stond voor deze wedstrijd op 14 punten en wij op 11 punten.

Als we deze wedstrijd zouden winnen dan hadden we weer uitzicht op de 2e plaats.

Op 14-02-2015  hadden we in deze competitie al tegen deze ploeg gespeeld, en dat werd 3-3, de gelijkmaker door hun, viel toen in de laatste minuut.

Derek was deze wedstrijd onze keeper.

Amaar  kon er vandaag niet bij zijn.

We speelden bij ons  op kunstgras.

De wedstrijd

De wedstrijd begon met enkele kansjes voor ons.

In de 3e minuut onderschepte Jens de bal en scoorde fraai de 1-0.

In de 5e minuut gaf Christiaan een mooie steek-pass  met rechts op Sami, die kon daardoor zo door lopen op de keeper van Bunnik en scoorde fraai de 2-0.

In de 11e minuut kwam er een assist van onze keeper Derek, die prima gezien had dat door een lange bal Niels vrij zou komen te lopen.

Deze schoot koelbloedig de bal in het goal van Bunnik 3-0.

In de 16e minuut werd er tegengescoord 3-1.

In de 18e minuut kwam er een uitstekende pass van Jurre op Jens die de 4-1 maakte.

Dit was tevens de ruststand.

Tot zover was er geen vuiltje aan de lucht.

Na de rust begonnen we te slap, en dat resulteerde gelijk in de 1e minuut van de tweede helft in de 4-2.

Hierna kregen wij nog kansen om de wedstrijd definitief op slot te gooien, maar hadden we geen geluk in de afwerking.

In de 10e minuut van de tweede helft kwam de mooiste aanval van onze kant van deze wedstrijd.

Niels begon aan een rush aan de rechterkant en ging door tot aan de achterlijn en zette prima voor op Jens.

Deze kopte de bal perfect in, en maakte door zijn hattrick de 5-2.

Dit was een aanval uit het boekje.

Daarna hadden we een fase dat de jongens teveel alles alleen wilden doen en hadden we de wedstrijd voorin allang moeten beslissen door beter de vrije man te zoeken.

Dit gebeurde niet en hierdoor kwam Bunnik in de 16e minuut van de tweede helft op 5-3.

Hierna ging alles mis en werd het in de laatste minuut 5-4 en 5-5.

We hadden zelfs de wedstrijd nog kunnen verliezen.

Conclusie

Deze wedstrijd duurde 10 minuten te lang voor ons.

Tot de 30e minuut was er geen vuiltje aan de lucht.

We hadden achteraf gezien toen wel de wedstrijd door beter samenspel professioneel uit moeten spelen.

Dat gebeurde niet, en doordat de posities niet goed bezet bleven en we dachten dat we er al waren lieten we Bunnik weer terug in de wedstrijd komen.

Deze gingen natuurlijk weer geloven in een goede eindstand en begonnen meer druk te zetten.

Wij konden op dat moment de wedstrijd niet meer kantelen en mochten nog blij zijn met een punt.

Dat is voetbal.

Voor de neutrale toeschouwers natuurlijk een vermakelijke pot voetbal, voor ons zuur puntverlies.

Positieve punten driekwart van de wedstrijd gedomineerd en goed voetbal gespeeld.

Punten ter verbetering blijf zoeken naar de vrije man ook na een 5-2 voorsprong, en speel de wedstrijd gecontroleerd uit.

En vergeet niet als het even tegenzit  de mouwen op te stropen, en de overwinning uit het vuur te slepen en elkaar te helpen, ook in de defensie.