SVMM E1

E-pupillen zaterdag, E6, 4e klasse 50

28 maart 2015 8:30

Zaterdagochtend 28 maart 2015 om 8.00 uur verzamelden we bij de kleedkamers van DOVO. Daar zagen we dat we op het veld van Unitas mochten spelen.

Na de bespreking in de kleedkamers gingen we vol zin naar het veld toe. Er zaten best lange jongens in de ploeg van SVMM, maar ook een meisje. De ploeg stond 1 plaats boven ons in de ranglijst. Kortom gewoon lekker voetballen en goed doorgaan in het veld.

De eerste helft kregen we al direct veel kansen bij het doel. Helaas wachtten we te lang met schieten of gaven we de bal opzij aan een medespeler, die het niet goed afmaakte. Verder had de keeper de bal niet altijd klemvast, maar omdat er geen speler van ons in de buurt was, kon hij de tweede keer de bal wel goed pakken. Jammer, want dit had ook zo maar 2 doelpunten kunnen opleveren in de eerste 10 minuten. Het stond dus nog 0-0, terwijl het ook best 4-0 had kunnen/moeten staan.
Verder ging het in de eerste helft gelijkwaardig. Beide verdedigingen onderschepten de bal op tijd of de aanvallers schoten naast het doel.

In de rust nog eens aangegeven dat we feller moesten zijn. Achter de bal aan blijven gaan en ook de vrije ruimte zoeken. Het veld is veel groter, dan wij nu gebruiken.

De tweede helft was echt matig. Sommigen wandelden over het veld en het leek er bij hen op alsof ze geen zin meer hadden. In teamverband is dat niet echt fijn, want je moet op elkaar kunnen bouwen en vertrouwen!

Toch was de tweede helft verder wel heel spannend, maar dat kwam meer door de stand dan door goed voetbal. SVMM kreeg nog wat kansen. Een ging over het doel, maar de rest werd super door Noah gepakt. Wat kwam jij goed uit je doel om de bal tegen te houden!

Laatste gedeelte van de tweede helft waren er toch een aantal die vonden dat we moesten winnen! Zij zorgden er uiteindelijk voor dat er aanvallen werden ingezet die wel overtuigde.
Yannick maakte met links het enige doelpunt deze wedstrijd.

Volgende wedstrijd moet het echt fanatieker. Sneller omschakelen als de bal door ons afgepakt is en niet wandelen. Help je teamgenoten. En ook al wordt de bal van jou afgepakt, toch je tegenstander achterna gaan om de bal terug te veroveren of het hem zo lastig mogelijk te maken, waardoor zijn pass niet goed zal zijn. Kortom zoals er aan het einde van deze wedstrijd gevoetbald werd.

Komende week is het paasweekend en hebben we geen wedstrijd. De week erna thuis tegen Driebergen E6. Die kennen we nog van de najaarscompetitie.