Woord vooraf

We speelden vandaag onze 6e wedstrijd van deze competitie tegen Hercules F3.

Voor Hercules  was het ook hun 6e wedstrijd.

Hercules stond voor deze wedstrijd op 4 punten en wij op 8 punten.

Op 20-09-2014 hadden we thuis in de najaarscompetitie wel tegen Hercules F2 gespeeld, en toen werd het nog 4-4, na een 4-1 voorsprong.

Die wedstrijd zit in onze bagage, en was echt een leermoment voor allen, en wordt door de spelers en ouders nog wel eens besproken, als we de boel dicht moeten houden na een voorsprong.

Derek was deze wedstrijd onze keeper.

Sami kon er vandaag helaas niet bijzijn i.v.m. een enkelblessure.

De scheidsrechter kwam niet opdagen, en zodoende floot een vader van een van de spelers van Hercules F3 deze wedstrijd.

We speelden op een speciaal voor F-pupillen gemaakt veld met kleine afmetingen.

Niet erg geschikt voor mensen met claustrofobie.

De wedstrijd

We moesten in het begin echt wennen aan het veld, en was het een open wedstrijd.

Over en weer kregen we wat kansjes, maar gelukkig voor ons redde Derek een aantal keer bekwaam en hield ons op een gelijke stand.

Fysiek stonden wij er vandaag wat beter voor, en dat was ook wel een geruststellende gedachte.

Zodoende hielden we het tot de 17e minuut op een gelijke stand 0-0 in een gelijkopgaande wedstrijd.

Toen kregen we een hoekschop, die door Jens genomen werd, Christiaan stond bij de 2e paal en zag de bal indraaien vlak boven zijn hoofd, zo het goal in, een schitterend doelpunt Jens 0-1.

Dit was tevens de ruststand.

In de 1e minuut van de tweede helft zorgde Niels, met behulp van een sliding van de tegenstander, dat de bal bij Jens kwam, deze bedacht zich niet en scoorde mooi de 0-2.

In de 3e minuut van de tweede helft kwam de mooiste aanval van onze kant.

Via een interceptie van Christiaan kwam de bal bij Niels, die liep aan de rechterkant door tot de achterlijn en behield fraai het overzicht, en bezorde de bal op een presenteerblaadje bij Jens, die met een intikker de 0-3 en zijn derde goal van de wedstrijd (hattrick) maakte.

In de 13e minuut van de tweede helft maakte Hercules een verdiende treffer 1-3.

We pakten de draad weer op en in de 19e minuut van de tweede helft liep Jens door de verdediging van Hercules, achtervolgd door twee verdedigers zorgde hij met een intikker voor de 1-4.

Conclusie

We hebben vandaag op een voor ons onwennig veld toch op een fraaie wijze de zege veilig gesteld.

Als team willen we echt voor elkaar werken, als sterk collectief, met daarbij de individuele klasse van meerdere spelers die er dan voor zorgen dat we de tegenstander onze wil op leggen en de wedstrijd in ons voordeel beslissen.

Volgende week hebben we i.v.m. de paasvakantie geen competitie-programma.

Op 11 april spelen we de topper tegen Woudenberg F1.

Deze wedstrijd is van cruciaal belang, winnen we die ook, dan hebben we later goede kans om eerste in de poule te worden.

Woudenberg heeft echter een goede ploeg en won bij ons met 3-5.
Goed trainen jongens en tot de volgende wedstrijd.