50'

E-pupillen zaterdag, E6, 4e klasse 50

21 maart 2015 9:40

Zaterdagochtend 21 maart 2015 hadden we om 9.40 uur een uitwedstrijd in Houten tegen Delta Sports E4. Het was een motregenachtige ochtend met een guur windje.
Keurig 30 minuten van te voren stonden we klaar bij de uitclub. We mochten spelen op veld 6B, helemaal achterin op het complex. Dit was een niet zo beste grasmat en met de voorspelde regen zou dat niet beter worden. En inderdaad bij het inspelen voor de wedstrijd begon het al harder te regenen en te waaien.

De eerste helft ging het nog best redelijk, maar na 15 minuten stonden we toch al 2-0 achter. Beide doelpunten waren afstandschoten die keurig over Noah heen in het doel landden.
Na 20 minuten wist Rauf de 2-1 te scoren, doordat hij goed was doorgelopen op een schot van Yannick.
De rest van de eerste helft kreeg geen van beide ploegen de ruimte om te scoren.

Na de rust was het spel compleet anders. We verdedigden angstig, door steeds 3 meter van de bal en de tegenstander te blijven en zo mee naar achteren te lopen. De spelers van Delta Sports wisten elkaar wel goed te vinden en kregen daar ook alle ruimte voor.
We speelden niet goed over en we vergaten het belangrijkste in een voetbalwedstrijd: op doel schieten. Als we de kans kregen om eens uit te halen, legden we de bal breed en zat er weer een geel/blauwe voet tussen. Weg kans...

Nee, dit was niet onze dag vandaag. Snel vergeten, maar wel bij de training de neuzen weer dezelfde kant op! Wat we daar leren, moeten we ook toepassen in de wedstrijd. We kunnen veel beter en dat moeten we ook (willen) uitvoeren.

Straks nog even vlaggen bij het eerste elftal. Hopelijk is het weer en de stemming dan een stuk beter.