B-junioren zaterdag, B2, 2e klasse 07 (Promotie Poule)

21 maart 2015 13:30

Roseboom, K.O.

Algemene informatie vooraf:

Lang verhaal kort zaterdagochtend bleken we 10 spelers te hebben aangezien Tim Lodder geblesseerd moest afhaken. Naast Jim, Aron en Wietse was dit dus de 4e speler die in de lappenmand terecht komt. Afgesproken was al dat we vanuit Houten, waar onze C1 moest spelen, in de loop van de 1e helft spelers erbij zouden krijgen zodat we in elk geval wissels hadden. Echter nu moest er snel gehandeld worden en was Sjors van Manen bereid om het probleem op te lossen zodat we in elk geval met 11 spelers konden starten. Klasse Sjors. Aangezien Stefan van Soest ook nog steeds last had moesten we daar ook nog even een keeper voor achter de hand houden. Bart Henken, William Mgbemena en Ewald van Manen kwamen van de C1 uit Houten het wissel probleem oplossen, mannen hartelijk bedankt voor jullie inzet.

Algemeen wedstrijdbeeld:

Zoals gezegd waren we blij dat we uiteindelijk in elk geval 11 spelers in het veld hadden staan. Met een iets aangepaste opstelling, wat iets weg had van een 4-4-2 opstelling, startten we de wedstrijd. We wisten van een paar weken geleden dat het een zeer fysieke ploeg was en dat ze de duels niet schuwden. Met dat in ons achterhoofd wisten we dat de bal snel moest rond gaan. In de 1e helft kon je niet echt zien dat we aardig wat spelers misten. Zeker niet toen we in de 25e minuut, door een schot van Sander, op een verdiende voorsprong kwamen. Op het moment dat de versterking vanuit Houten arriveerden moesten we net 10 minuten met 10 man verder vanwege een gele kaart. Dat was voor Vriendenschaar het teken om er een schepje bovenop te doen. Mooi was het om te zien dat we in die fase geen krimp gaven. Helaas moest Mathijn van Herk rond de 30e minuut geblesseerd het veld verlaten en kwam Bart Henken het veld in. Alsof er niks aan de hand was schoot Stefan de bal uit en lanceerde zo Mika die alleen op de keeper de bal netjes langs hem inschoot. En of het nog niet genoeg was schoot Sander zijn 2e van de middag kort voor rust met links in zodat we met een 0-3 voorsprong de kleedkamers konden opzoeken en er geen vuiltje aan de lucht te bekennen was.

Een 0-3 voorsprong moet normaal gesproken natuurlijk voldoende zijn maar je weet het natuurlijk maar nooit aangezien de bal natuurlijk rond blijft. In de 2e helft zagen we een ander Vriendschaar die voor zijn laatste kans wilde vechten. Zeker toen al in de 5e minuut na rust door niet ingrijpen de bal van dichtbij werd ingeschoten en ze zodoende op 1-3 kwamen en er weer in gingen geloven. Toen ook nog eens 5 minuten later de 2-3 werd gemaakt wist je dat het nog een hele zware kluif zou gaan worden en we werkelijk alles uit de kast zouden moeten halen om deze 3 punten mee naar Veenendaal te nemen. Gelukkig was het Vriendenschaar die ons een klein handje hielp door een speler van ons dusdanig onderuit te halen waardoor deze jongen ook 10 minuten naar de kant kon vertrekken. Dit was net dat beetje lucht wat we nodig hadden om de boel weer een even recht te zetten en zelf ook weer de aanval te gaan zoeken. Het was wederom een diepe bal waardoor Mika ook zijn tweede van deze wedstrijd kon aantekenen door de bal tergend langzaam langs de uitlopende keeper te spelen, 2-4 in 60e minuut. Dan moet je proberen de wedstrijd uit te spelen maar het bleef een rare wedstrijd waar er veel spelers met een pijntje liepen en eigenlijk niet verder konden. Toen in de 75e minuut Vriendenschaar ook nog eens de aansluitingstreffer maakte wist je dat het nog heel zwaar zou worden. Nadat ook Sjors nog eens geblesseerd uitviel was het helemaal vrouwen en kinderen eerst. Gelukkig keurde de scheidsrechter in de laatste minuut ook nog eens een doelpunt af aangezien Stefan bij een corner vol in zijn rug werd gelopen zodat hij de bal niet kon pakken. Uiteraard was Vriendenschaar het hier niet helemaal mee eens maar de scheids bleef uiteraard bij zijn terechte beslissing zodat de 3-4 overwinning een feit was.

Al met al een wedstrijd met verschillende gezichten en op zich en knappe prestatie dat we toch 3 punten mee hebben genomen gezien alle personele problemen. Hopelijk zijn deze volgende week opgelost aangezien we dan tegen 1 van de koplopers, ’t Goy B1, kunnen laten zien of we überhaupt nog een kans maken op de zo gewenste promotie van de B2 naar de 1e klasse. Kijken hoe belangrijk we dit uiteindelijk binnen DOVO vinden.