Algemene informatie vooraf:

Aron Veldhuizen heeft afgelopen week te horen gekregen dat hij 31 maart geopereerd zal worden aan zijn voorste kruisband.
Stefan van Soest is geblesseerd en daardoor stond Tim van de Weerdhof op doel.

Algemeen wedstrijdbeeld:

Het begin van de wedstrijd was al om 10.00uur in Utrecht en op speciaal verzoek zelfs 15 minuten eerder zodat we gebruik konden maken van het hoofdveld met kunstgras. Na deze relatief korte voorbereiding startte we toch geconcentreerd aan de wedstrijd en probeerde we direct voetballend de goal van DVSU te vinden. Mooi is het om te zien dat we elkaar steeds beter gaan vinden en we ook zoveel mogelijk de voetballende oplossing proberen te zoeken. Dat we dan pas in de 22e minuut het net wisten te vinden lag meer aan onze onnauwkeurigheid in de afwerking. Ook de tegenstander was een team wat wel wilde voetballen zodat er best een leuke wedstrijd ontstond waarin wij wat meer kansen creëerden. Maar in voetbal tellen natuurlijk alleen de doelpunten en dan het liefste 1 meer dan de tegenstander. Na nog een aantal mogelijkheden bereikten we de rust met een 0-1 voorsprong.

In de rust werd er aangegeven dat we gewoon combinerend door moesten gaan echter wel beter met onze kansen moesten om gaan. De tweede helft veranderde in het begin niet veel en waren er diverse mogelijkheden. In de 53e minuut was het goed doorzetten op het middenveld wat resulteerde in een bal in het strafschop gebied waar onze aanvaller onreglementair werd neergelegd en we een strafschop kregen die netjes in de hoek werd ingeschoten, 0-2. Vanaf dat moment hadden we de wedstijd in het slot moeten gooien. Helaas kwamen we in de 62e minuut door een fout toch nog in de problemen aangezien de scheidsrechter aan de andere kant de bal ook op de stip legde. Ook deze werd netjes ingeschoten zodat de aansluitingstreffer een feit was. Dan weet je natuurlijk dat ze er toch weer in gaan geloven. Echter kregen wij hierna nog zeker 5-6 - 100% kansen en dan ook werkelijk alleen op de keeper echter die waren niet aan ons besteed vandaag. Gelukkig kon ook DVSU niet echt voor heel veel gevaar zorgen en maakte we in blessure tijd een einde aan alle hoop voor DVSU door de 1-3 op het scorebord te zetten.

Al met al een goede overwinning echter hebben we het ons zelf onnodig lastig gemaakt waardoor je zomaar tegen puntverlies kunt oplopen en dat is in deze fase van de competitie niet gewenst willen we om de bovenste plaatsen blijven meespelen, wat nog een zeer zware opgave zal gaat worden maar we zullen zien waar we uiteindelijk eindigen.

Volgende week gaan we alweer de return van de wedstrijd van vorige week spelen in Culemborg tegen Vriendenschaar.