F-pupillen zaterdag, F1, 1e klasse 04

14 maart 2015 9:40

Zaterdag 14 maart konden we eindelijk weer eens spelen voor de competitie. De laatste competitiewedstrijd was op 14 februari geweest....We mochten uit naar de Meern F1.

Helaas was trainer Jacco niet aanwezig i.v.m. een begrafenis. Alle jongens waren er gelukkig wel en trainer Peter ook.

Het was bitterkoud en er stond een harde wind die vrijuit over het veld kon blazen. We speelden in de erste helft met de wind in de rug en dat was te merken. Veel ballen gingen gewoon te snel en rolden over de achterlijn. Het begon alemaal nog vrij aardig. We zetten de Meern onder druk en speelden langzaam maar zeker meer op de helft van de Meern. vanuit een corner kwamen we op 1-0 voor en gezien het beeld van de wedstrijd klopte dat op dat moment wel. Wat er toen gebeurde heb ik eigenlijk dit seizoen nog niet veel vaker gezien. Er sloop een soort van gemakzucht in het team en eigenlijk wel bijna bij allemaal. We gingen geen duels meer aan, de voorhoede bleef voorin en de achteroede bleef achterin. Normaal voetballen jullie zo goed als 1 team, nu lukte het even niet. De Meern profiteerde hier snel van en ze scoorden de 1-1 en al snel de 2-1 voor hun. Vlak voor rust tikten wij nog de 2-2 tegen het net. We dachten met 2-2 te gaan rusten maar de Meern profiteerde nogmaals van een onoplettendheidje bij ons achterin. 3-2 achter met de rust.

RUST: Aan de jongens gevraagd wat ze opviel. Mooi om te horen en te zien dat ze zelf wel weten waar het aan ligt op dat moment. Proberen om het in de tweede helft beter te doen dan maar.

Tweede helft: De wedstrijd is nog maar een paar minuten bezig of we staan met 4-2 achter. Een schot van afstand glipt door de handen en rolt in het net. Dit lijkt het teken voor onze jongens om nu toch echt gas te gaan geven. Er komt een bepaalde verbetenheid die we goed kennen. Ze spelen weer mooi over, winnen eindelijk weer duels en passen weer strak in. De ene na de andere aanval stormt op het doel van de Meern af. Met veel kunst en vliegwerk houdt de keeper echter zijn doel schoon. Een waanzinnige redding met en bal op de paal brengt ons nog het dichtst bij de aansluitingstreffer. Vlak voor tijd weten we dan eindelijk de keeper te verschalken maar het is niet genoeg. Kort daarop blaast de scheidsrechter af en moeten we de eerste nederlaag van deze competitie incasseren. Gelukkig zijn de jongens het bij de penalties alweer vergeten en gaan ze vrolijk onder de douche.

Woensdag 25 maart spelen we in de derde ronde van de beker en op 28 maart weer competitie tegen Quick.