...

E-pupillen zaterdag, E6, 4e klasse 50

7 maart 2015 8:30

Zaterdagochtend 7 maart 2015 om 8.00 uur verzamelen we bij de kleedkamers. Het zou vandaag lekker weer worden met temperaturen tot 15 graden, maar het is vanochtend toch best koud met 3 graden.

Er was wat verwarring over het veld waar gespeeld moest worden (er waren 2 lijsten met verschillende indelingen). Ook onze scheidsrechter kwam niet opdagen, dus dan maar een scheidsrechter van de tegenstander "geleend".
Het begon dus allemaal wat onrustig...

Jammer genoeg speelden er een aantal vandaag beneden hun niveau. Het leek wel alsof ze last hadden van een voorjaarsmoeheid. Verder kwam Tim ons gelukkig versterken vandaag, omdat Amaan er niet was.

Na 5 minuten scoorde de tegenstander, door eenvoudig overtikken, de 0-1. DOVO: wakker worden!
Pas na 15 minuten konden we wat terugdoen en scoorde Jim na een inzet van Yannick de 1-1.
5 minuten later was het Delta Sports die weer scoorde: 1-2.
Hier was Yannick het kennelijk niet mee eens een via een mooie aanname met wegdraaiactie zette hij zijn tegenstander op het verkeerde been. Hij kon vrij doorlopen op de keeper en maakte de 2-2. Dit was ook de ruststand.

In de rust even goed de puntjes op de i gezet. Ook qua posities en wissels moest nog wat geschoven worden, want het liep nog steeds niet lekker.

Het leek er even op dat we de wedstrijd naar ons toe zouden trekken en speelden veel beter over en hielden het veld breder. Yannick gaf van rechts een mooie bal voor, die Rauf verlengde en Jim kon hierdoor de 3-2 binnentikken. Echt een mooi samenspel!

Toch was deze opleving aan het begin van de tweede helft van korte duur, want het overzicht was echt weg.
Een zeer zacht ingeschoten bal rolde op zijn gemak het doel in. De bal werd onderweg door 3 verdedigers en keeper gewoon gemist. Volgende keer roepen naar elkaar. Wie pakt hem. Niet vertrouwen op elkaar dat het wel goed komt. Dit was echt een knullige 3-3.

Bij een goed weggewerkte bal door Tiemen, verdraaide zijn directe tegenstander zijn knie. Hierdoor werd een stuiterbal gegeven op een niet zo prettige plek. Deze werd na de stuit direct op doel geschoten en lande met een grote boog over Noah heen in het doel: 3-4.

De rest van de wedstrijd was er niets meer te merken van snelheid of doorzettingsvermogen. Er werd te veel gewandeld over het veld. Tja... Dan word je eenvoudig voorbijgelopen. Noah had nog een paar mooie reddingen, maar kan het niet alleen. Er volgde nog een eenvoudig uitgespeeld doelpunt: 3-5.

Dit was een wedstrijd om snel te vergeten, maar wel van te leren. Niet wandelen in het veld als de wedstrijd begonnen is. Goed doorgaan en de bal willen afpakken! Ook als je de bal kwijt bent, opnieuw aanzetten en achter je tegenstander aan gaan om toch de bal weer af te pakken. Maak het je tegenstander zo lastig mogelijk. Als de tegenstander nu de bal heeft afgepakt, gaan we rustig kijken wat hij er allemaal mee gaat doen... Kortom: Volgende wedstrijd laten we ons doorzettingsvermogen zien! En dat doen we de week erna ook als we naar Delta Sports zelf gaan voor de return.