7 maart 2015 8:55

Stefan Kleinveld

Woord vooraf

We speelden vandaag onze 3e wedstrijd voor de competitie tegen DVSA F1.

Voor DVSA was het hun 2e wedstrijd, de eerste hadden ze n.l. met 4-3 verloren van Woudenberg F1.

Bij ons was iedereen fit, echter Jens had andere verplichtingen en kon er dus niet bij zijn.

We hadden dus 1 wissel per keer, en Sem was deze wedstrijd onze keeper.

We speelden op kunstgras.

De wedstrijd

We begonnen slap aan de wedstrijd, misschien keken we ook een beetje op tegen de fysiek sterkere tegenstander.

DVSA kreeg hierdoor in het begin van de wedstrijd al een aantal kansen.

Daarna begonnen wij ook een beetje beter te voetballen.

In de 7e minuut scoorde Niels, na een assist van Sami zelfs de 0-1.

Hierna schoot DVSA 2x op de paal en hadden wij geluk.

In de 9e minuut scoorde DVSA rechtstreeks uit een indraaiende corner de 1-1.

In de 15e minuut onderschepte Christiaan de bal op zo’n 15m van het goal, bedacht zich niet en schoot via de onderkant van de lat in het goal 1-2.

De scheidsrechter twijfelde noch, maar de supporters van DVSA achter het goal bevestigden het doelpunt, klasse supporters, zo kan het dus ook.

In de 17e minuut viel jammer genoeg net voor de rust alweer de 2-2.

Na een goede speech van Dirk-Jan, vandaag vervanger van onze 1e leider  Gerard, begonnen we uitstekend aan de 2e helft.

Via een assist van Christiaan viel de bal voor de voeten van Sami die de 2-3 maakte.

En je raadt het bijna al, in de 4e minuut van de 2e helft kwam de gelijkmaker weer op het scorebord.

In de 13e minuut van de tweede helft kwam DVSA via een schitterende kopbal van Ilse (een talentvol en erg lang meisje van de thuisclub) zelfs op een 4-3 voorsprong.

Gelukkig voor ons scoorde Sami na een assist van Niels in de 17e minuut van de tweede helft op mooie wijze de 4-4.

Toch werd het nog spannend toen DVSA in de laatste minuut nog met 3 man alleen voor onze keeper kwam.

Gelukkig ging die bal echter op miraculeuze wijze naast.

Eindstand 4-4.

Conclusie

Deze wedstrijd hebben we verdienstelijk gelijkgespeeld.

Het positie spel zal nog beter uitgevoerd moeten worden bij de volgende wedstrijden.

We geven ook nog te gemakkelijk goals weg.

Echter ook weer goede punten gezien, strijd, passie, niet opgeven, van 4-3 weer op 4-4 komen.

Door strijd en een betere techniek konden we ook goed partij geven tegen een fysiek sterkere tegenstander.

Proberen te trainen op de slechte punten en de goede punten meenemen naar de volgende wedstrijd.

We hebben ook gewoon weer een keer een overwinning nodig om te groeien in deze competitie.

We moeten niet de kopjes laten hangen want we kunnen het echt wel, dat hebben we immers ook laten zien in de najaarscompetitie.

Op naar de volgende wedstrijd jongens, succes.