17 januari 2015 9:45

Rutger van der Wulp

Woord vooraf

We speelden afgelopen zaterdag een oefenwedstrijd tegen FC Driebergen F2.

We hadden geluk dat we uit speelden want bij DOVO werden s’morgens de wedstrijden afgelast.

FC Driebergen F2 speelde in de najaarscompetitie nog 1e klasse.

Wij hadden elkaar al ontmoet in de bekerwedstrijd en toen was de stand 2-2.

Bij ons was iedereen fit, dus 2 wissels per keer, en Sem was dit keer onze keeper.

De wedstrijd

De wedstrijd begon bij ons direct goed, we kregen in het begin van de wedstrijd al snel 6 kansen.

In de 17e minuut kwam de verdiende beloning, Sami scoorde fraai na een mooie assist van Niels.

Verder werd er de eerste helft goed gevoetbald en zagen we mooi opgezette aanvallen.

De rust gingen we in met de 0-1 stand.

In de tweede helft gingen we weer verder met ons goede spel.

Al in de eerste minuut stuurde Christiaan door een mooie passeerbeweging twee verdedigers het bos in, hierna kwam zijn schot via de keeper weer het veld in.

Sami die vandaag het vizier scherp had staan was er allert bij, en zorgde via een intikker voor de 0-2.

In de 2e minuut van de tweede helft nam Sami een corner die via een verdediger van FC Driebergen het doel in ging 0-3.

Hierna golfde het spel wat heen en weer, met de beste kansen nog steeds voor ons.

In de 18e minuut van de tweede helft kwam door weer een mooi indraaiende corner van Sami, de 0-4 tot stand.

Conclusie

Het is goed dat we in de winterstop nog een aantal keer geoefend hadden in de zaal.

We weten elkaar steeds beter te vinden in het veld.

Onze verdediging en Sem stond weer als een huis.

Ons middenveld zorgde weer voor voldoende aanvoer naar de spitsen.

En vandaag stond Sami steeds op de goede plaats om de kansen te verzilveren.

Een goed voorbeeld van onze veelzijdigheid is dat Niels zelfs nog een gedeelte van de wedstrijd laatste man gespeeld heeft op de plek van Jurre, die in een gedeelte van de tweede helft wissel was.

De voorbereiding op het voorjaarsseizoen 2015 is zo goed verlopen, op naar de F1 van DEV Doorn a.s. zaterdag.