27'

17 januari 2015 14:00

J. Schoeman

Opstelling DOVO 2

Het oefenduel tussen de koploper uit de zaterdag 3de klasse A  - Advendo 1 - en DOVO 2 op Sportpark ‘De Allemanskamp’ is vanmiddag geëindigd in een gelijkspel: 1-1. Het duel was in Ederveen te elfder ure geregeld door de afgelasting van Advendo in Zelhem en bij DOVO ging het oefenduel op gras tegen Elinkwijk 1 niet door. Hoewel DOVO 2 nog een weekje moet wachten en voor Advendo volgende week de competitie weer volledig start werd het wel een alleraardigste laatste wedstrijd in de voorbereiding op het eerste treffen na de winterstop dat vanaf volgende week weer om de ‘knikkers’ gaat.

Marien van Roekel opende de score en Lester Scholte maakte gelijk. Met de remise konden de spelers en staf wel leven maar voor de uitploeg had er misschien wel ietsjes meer in gezeten. In de eerste helft was DOVO 2 sterker, vooral het goede veldspel van de jongelingen viel op. De thuisploeg richtte zich er vooral op om de bezoekers af te stoppen. Dat lukte vrij aardig want DOVO kon voor het doel – gezien de krachtsverhouding – net te weinig uitrichten of de ‘gun factor’ speelde een te grote rol. Advendo speelde vaak de lange bal op de lopende spitsen en af en toe een venijnige counter, maar het meeste aanvallende werk kwam toch echt van de kant van DOVO 2. De Veenendalers hadden echter het vizier niet op scherp staan en kregen de bal slechts 1x tussen de palen. Ook Advendo ’57  kreeg wel z'n kansen en DOVO mocht zelfs van geluk spreken dat het door geklungel niet alsnog op achterstand kwam.

Halverwege de eerste helft was de defensie van DOVO even verrast bij een snelle aanval van de thuisploeg. DOVO anticipeerde niet goed op een langere bal uit een eigen doeltrap en prompt stond het 1-0. DOVO ging direct op jacht naar de gelijkmaker en die viel na zevenentwintig minuten toen Mike Schoeman de bal goed vrij kreeg en Thijs Klopper prima aanspeelde. Klopper speelde met een magistrale directe bal Lester Scholte prachtig vrij die op snelheid richting doel alleen voor de keeper kwam te staan en zeer beheerst binnenschoot: 1-1.

In de tweede helft kreeg DOVO meer moeite met het fysieke spel van Advendo die verbeten de 1:1 duels aangingen. Het werd een echte strijd op de kunstmat in Ederveen waarbij DOVO prima overeind bleef en ook drie heel mooie kansen kreeg om te scoren. Ook Advendo had die momenten in het tweede bedrijf maar de bal nog een keer tegen de touwen bleef uit voor beide ploegen.

Zaterdag 24 januari is DOVO 2 vrij van competitie door het eerder terugtrekken van het tweede elftal van vv Montfoort. Op zaterdag 31-01 treft DOVO 2 voor de competitie Odin ’59 2, in Heemskerk. Dat duel staat voor aanvang 12.00 uur gepland.

Advendo ’57 1 - DOVO 2 1-1 (1-1)

Opstelling DOVO: Koen Hagelstein, David Scholte, Daan Koenen, Leon Parrin, Mike Schoeman, Thijs Klopper, Gerard Diepeveen, Michel de Kruif, Edwin Elbertsen (Ruben Rentenaar), Lester Scholte, Tim Boogers (Jan Sterkenburg).

Niet gespeeld: Harm-Jan Haan (blessure), Rik Bevaart (blessure), Erwin van Manen (blessure) en Marco de Gooijer.