B-junioren zaterdag, B2, 2e klasse 07 (Promotie Poule)

14 februari 2015 14:30

Bode, T.R.

Algemene informatie vooraf:

Aron Veldhuizen heeft afgelopen week te horen gekregen dat zijn voorste kruisband is afgescheurd (MRI gehad) Betekent concreet wachten op de operatie en daarna 6-12 maanden herstel. Wij wensen hem heel veel sterkte toe in de komende maanden.

Geurt Henken had zich ’s ochtends ziek afgemeld en Stefan van Soest was ziek geweest en voelde zich niet fit genoeg om te spelen.

Algemeen wedstrijdbeeld:

Het was uiteindelijk de eerste wedstrijd in de voorjaarscompetitie nadat de drie eerder ingeplande wedstrijden allemaal waren afgelast vanwege de weersomstandigheden. De eerste wedstrijd bracht ons dus in Rhenen waar we aan moesten treden tegen Candia B1. Een tegenstander die we goed kennen en wat voor ons een vrij lastige tegenstander is. We startte goed en konden ons in het begin goed weren tegen het fysieke geweld wat met hun spel gepaard gaat. Dit resulteerde zelfs in de 17e minuut in een schitterende treffer van Omar die een afgeslagen cornerbal op de rand van de 16 meter vol op zijn slof nam en de bal hoog in de bovenhoek zag verdwijnen, 0-1. Helaas konden we niet echt lang van deze voorspong genieten want in de 23e minuut lag de gelijkmaker alweer achter Tim, die de zieke Stefan vandaag verving. Diepte pas waar niemand vooraf ingreep bracht hun snelle buitenspeler alleen op de keeper en hij maakte geen fout, 1-1. Dit was tevens ook de ruststand.

De tweede helft was er een waar de emotie toch weer een beetje de overhand kreeg en we tevens een 10 minuten tijdstraf moesten incasseren. Het was Candia die wat slimmer met de situatie omging en handig gebruik maakte van wat de scheidsrechter toe liet. Helaas voor ons koste dit ons twee goals uit een vergelijkbare situatie. Twee corner ballen en in beide gevallen een speler van Candia die het onze keeper dusdanig lastig maakte zodat hij niet veel zicht op de bal had en dus ook niet kon ingrijpen, ondanks dus dit duw en trekwerk liet de scheidsrechter het allemaal toe waardoor een schot en een kopbal zomaar in het doel verdwijnen, 3-1. Dit was het moment waarop wij alles of niets gingen spelen en met wat meer geluk hadden we nog best wat kunnen forceren echter de paal stond een aantal keer een doelpunt in de weg. Uiteraard geef je dan veel ruimte weg en het was dan ook Candia die in een counter de 4-1 maakte. Dat Wietse ver in de blessure tijd nog een eren treffer maakte had verder uiteraard geen invloed meer maar bracht alleen de einduitslag op het scorebord, 4-2.

Al met al een terechte winnaar maar we waren zeker niet kansloos als….. maar goed dat geld nu eenmaal niet bij voetbal en wie 4 keer scoort, en de tegenstander maar 2 keer, mag zich gewoon de terechte winnaar noemen. Op naar de volgende wedstrijd aangezien de competitie nog lang is en er nog veel mogelijk moet zijn.