Rafik Azahaf (schot)
33'

F-pupillen zaterdag, F1, 1e klasse 04

14 februari 2015 8:30

Zaterdag 14 februari speelden we de tweede wedstrijd in de voorjaarscompetitie. We speelden tegen Jonathan F1. In de zaal hadden we daar ook al tegen gespeeld en toen hadden we al gezien dat het een fysiek sterke ploeg is. We waren dus gewaarschuwd en spraken af veel over te spelen en minder de duels aan te gaan.

De wedstrijd:

We begonnen mooi op tijd en we mochten weer op het hoofdveld. Jonathan was inderdaad groot en sterk. We begoonen eigenlijk meteen prima te voetballen. Prima overspel en mooie combinaties. Jonathan zette daar nog niet al te veel tegenover. Na wat kleinere kansjes kwam er al vlot een grote kans voor ons. De bal werd vrijgespeeld en hard ingeschoten, helaas spatte de bal op de paal uiteen. Niet getreurd en gewoon doorspelen, er volgden nog wat corners en kansen maar de bal wou er nog niet in. Volhouden, de goal komt vanzelf was het idee. Nou, de goal kwam ook, helaas wel aan de verkeerde kant. Een snelle uitbraak van Jonathan werd verwerkt tot corner en vanuit de corner scoorde Jonathan. 0-1 achter. Vanaf de aftrap gingen we echter meteen weer in de aanval en al vrij vlot scoorden we de gelijkmaker. Nog voor rust was de tweede uitbraak van Jonathan weer goed voor een doelpunt en zo gingen we met een 1-2 achterstand de rust in.

Rust: In de rust aangegeven dat de jongens het eigenlijk perfect deden. Ze hielden zich goed aan de afspraken, combineerden goed met elkaar en bleven kansen creëren. Het zou toch een kwestie van tijd moeten zijn.....

Tweede helft:
Snel na de rust kwam de stand in evenwicht. Op dat moment een meer dan logische stand. Dovo wilde echter meer en ging vol op de aanval. We drukten Jonathan steeds verder achteruit maar de keeper van Jonathan bleek vandaag een enorme sta in de weg. De bal wilde er niet in. Aan de andere kant werd een mooie snelle counter van Jonathan echter prima afgerond. Net iets te afwachtend verdedigen van onze kant en de bal lag erin. 2-3 achterstand. Even leken de krachten bij DOVO weg te vloeien. Het werd onrustig aan de bal en we gingen de duels te veel aan. Nu werd Jonathan steeds iets sterker en mochten we blij zijn dat de 2-4 niet viel. Deze fase was echter van korte duur. DOVO rechtte de rug en ging weer op jacht naar de gelijkmaker. Een snelle aanval over links met een prachtige voorzet werd schitterend (met links) ingetikt door de spits. 3-3. Zou het nog kunnen? Vol gas op jacht naar de overwinning. We bleven goed voetballen en hadden in de slotfase ook nog kansen. Als we net iets rustiger waren gebleven voor de goal had de 4-3 nog wel kunnen vallen. Al met al een mooie pot voetbal met veel inzet en beleving van beide teams.

De andere wedstrijden in de poule laten zien dat we met alle teams sterk aan elkaar gewaagd zijn. Een mooie competitie waarin we zeker thuis horen.

Volgende week voor de beker tegen Houten F1 en dan pas weer voetballen op 14 maart...