40'
Esra van Geest (intikker)

F-pupillen zaterdag, F1, 1e klasse 04

7 februari 2015 9:30

Zaterdag 7 februari mochten we dan eindelijk weer spelen voor de competitie. De eerste 2 wedstrijdenin de voorjaarscompetitie werden afgelast, gelukkig ging het vandaag wel door.

Mike ging eerst zijn moeder ophalen van Schiphol en kwam rechtstreek, de rest vertrok vanuit Veenendaal. Mooi op tijd kwamen we aan in Leusden. Omkleden en naar het veld voor de warming-up. Het veld was nog best een beetje glad en de bal schoot best door kwamen we achter. Het veld bij Roda '46 is voor de f-wedstrijden iets langer gemaakt met gele lijnen. We hebben de jongens daar vooraf ook nog even op gewezen.

Eerste helft: Vooraf eerst elkaar allemaal een handje geven en dan klaar maken voor het fluitsignaal. De eerste 2 minuten ging het gelijk op, maar al snel werd duidelijk dat DOVO iets beter begon te spelen. We zetten de tegenstander vast op eigen helft en combineerden al goed met elkaar. Echt grote kansen kregen we nog niet en een lange bal naar voren van Roda werd zomaar een goal. De spits van Roda was net even iets alerter en onze keeper was even in verwarring door de gele en witte lijn en stond iets naast zijn goal. 1-0. Onze jongens worden daar echter niet nerveus van en blijven gewoon goed voetballen. 1 minuut later staat we al weer op 1-1. Uitrap van de keeper, in 1 vloeinde beweging verlengd door de spits en afegrond op snelheid door de linksvoor. Prachtige goal. In deze fase speelden we erg sterk, we speelden voornamelijk op de helft van Roda, echter bij een spaarzame uitbraak van Roda stonden we plots met 2-1 achter. Een mooi afstandsschot vloog over onze keeper de goal in. Wederom gingen de koppies niet hangen maar werd juist de druk nog verder opgevoerd. Na een bal op de paal/lat viel in de 18de minuut de terechte gelijkmaker. Wederom een mooie uitrap van Olivier en goed doorzetten van de voorroedespeler bracht de stand op gelijke hoogte. Vlak voor rust kwamen we 3-2 voor na een mooie solo. Mooiste moment van de eerste helft was toch een volley van ongekende schoonheid. Een cornerbal werd afgeslagen en vloog heel hoog de lucht in. Nog voor dat de bal de grond raakte werd deze direct uit de lucht verwoestend hard op de lat geknald. Schitterd gewoon!

RUST: In de rust aangegeven dat we vooral moesten blijven overtikken. Met combinaties zouden we ze moe moeten kunnen spelen. Vooral zo doorgaan en achterin alert verdedigen.

Tweede helft: In de tweede helft deed Roda er een schepje bovenop. Ze wilden duidelijk niet verliezen op eigen veld. Ze knokten voor iedere bal en voor ieder meter. We kwamen steeds meer onder druk te staan en gingen mee in de strijd. Het mooie voetbal was even ver te zoeken en de lange ballen naar voeren vlogen van beide kanten heen en weer. Roda was dicht bij de gelijkmaker maar de paal bracht redding.... In deze fase was de gelijkmaker ook dichter bij dan de 4-2. Met man en macht hielden we de boel dicht achterin en gelukkig begonnen we langzaam aan weer iets beter te combineren. Langzaam maar zeker kregen we weer iets meer grip op de wedstrijd. Bij Roda stond echter een pittig laatste mannetje die de boel goed dicht hield. Voor beide teams waren er nog een aantal kansen op een goal maar het leek erop dat we met 3-2 zouden gaan winnen. In de laatste minuut kwam er gelukkig een einde aan de spanning. Een keihard schot op doel kon via de kepper en de onderkant van de lat nog gekeerd worden, de bal viel echter precies voor de voeten van een DOVO speler en die tikte de 4-2 binnen.

Al met al een lekker begin van de voorjaarscompetitie met veel sterke tegenstanders. Wij hebben er alle vertrouwen in dat we daarin lekker kunnen meedraaien in de top.