4 - 3

VRC E4

E-pupillen zaterdag, E6, 4e klasse 50

14 februari 2015 9:30

Zaterdag 14 februari mochten we om 9.30 uur aantreden tegen VRC E4. De eerste wedstrijd van 2015. We hebben gewoon buiten doorgetraint, dus we waren er wel klaar voor.

We kenden deze tegenstander, want in de najaarscompetitie trokken we nog aan het kortste eind. Het is een fysieke tegenstander en de meesten zijn een kop groter dan wij.

Eerste gedeelte van de wedstrijd ging het gelijk op, maar we leken wel een beetje angstig en kregen de bal niet zo makkelijk uit ons doelgebied. Het was wachten op een tegentreffer en die kwam na 6 minuten.

Door een grote terugspeelfout van de tegenstander, maar een oplettende Rauf werd het in de 10e minuut 1-1. Rauf jaagde goed door en kon hierdoor eenvoudig de keeper uitspelen.

We hadden door dat we iets fanatieker op de man moesten gaan verdedigen. Zij gaan immers niet voor ons aan de kant en waren goed in het geven van een "schouderduw". Door een iets te harde verdedigingsactie van ons, kreeg VRC een vrije trap rechts voor het doel. Deze werd goed ingeschoten richting de 2e paal door hun nummer 3. Daar stond een VRC-er helemaal vrij en nam hem direct uit de lucht. Onhoudbaar voor Noah: 1-2.

In de 18e minuut kregen we zelf een vrije trap links voor het doel. Het muurtje werd door VRC best dichtbij gezet, maar dat weerhield Yannick er niet van om met een fraaie boogbal om het muurtje heen in de rechterbovenhoek binnen te schieten: 2-2.

De VRC-spelers waren duidelijk geïrriteerd dat wij steeds bleven scoren. Wij gingen ook echt steeds beter spelen. Vanuit een corner kopte Bart de bal door op Yannick en die scoorde de 3-2. Dit was ook de ruststand.

Harold en Reinier waren onder de indruk van het laatste gedeelte van de 1e helft en gaven aan dat we zo door moesten spelen. De trainer van VRC was duidelijk minder te spreken over de prestaties van zijn team. Dit was aan onze kant van het veld te horen...

Toch brak VRC na 5 minuten in de 2e helft door onze verdediging heen en speelden dit goed uit: 3-3.

Dit was voor ons een teken om echt door te blijven gaan en dat ging ons goed af. We bleven goed voetballen en bij hoekschoppen stonden we beter dan in de eerste helft. Er ging geen bal meer in door VRC.
Toen in de 45e minuut Yannick de 4-3 inschoot, voelden we dat het goed moest komen deze wedstrijd. Nu alleen goed blijven verdedigen en de bal wegwerken.

Net voor het einde van de wedstrijd kreeg VRC nog een vrije trap links voor het doel. De lange nummer 3 legde weer aan en dit moment kenden we nog van de vorige wedstrijd. Toen ging de bal erin, maar nu vloog Noah keurig omhoog en sloeg met beide handen de bal over het doel. Nu nog een corner, maar die werd ook gelijk door onze verdediging weggewerkt. Hierna floot de scheidsrechter af.

Wat een mooie wedstrijd om vanaf de zijlijn te zien: Veel spanning, leuk overspelen, hectische situaties, mooie doelpunten, enz. Jongens goed gedaan! Een mooi begin van de voorjaarscompetitie!