DOVO F1 wint laatste wedstrijd en is KAMPIOEN

4 - 5

DOVO JO9-1

F-pupillen zaterdag, F1, 1e klasse 04

8 juni 2015 19:00

Maandag 8 juni stond onze laatste competitiewedstrijd op het programma. Onze mede koplopers AFC Quick 1890 en Jonathan hadden alle westrijden in de competitie gespeeld en stonden bovenaan met 25 punten. Wij hadden nog 1 wedstrijd te gaan en stonden op 23 punten. We wisten dus precies wat ons te doen stond. Alleen winnen was genoeg voor de titel.

Op maandagavond vertrokken we naar IJsselstein voor de wedstrijd tegen VVIJ F1. We hadden 2 x eerder in de avond gespeeld dit seizoen en dat was niet zo goed bevallen...In de beker verloren we toen van DOSC en een paar weken geleden speelden we gelukkig gelijk tegen Kampong F1.

Deze keer hoopten we dat het anders zou gaan. Na wat onduidelijkheid over het veld waarop we moesten kwamen we uit op veld 1. Nog maar weinig tijd voor de warming up, maar de koppies stonden goed. De vorige keer hadden we thuis met 4-2 verloren van deze jongens. We kwamen goed uit de startblokken en al snel viel de 0-1 voor ons. Kort daarop de 0-2 en ook de 0-3 bleef niet lang uit. VVIJ scoorde voor rust 1 x en wij prikten er ook nog 1 bij. 1-4 in de rust. Niks aan de hand denk je dan. In de rust de jongens complimenten gegeven voor het harde werken, VVIJ knokte ook als leeuwen.

In de tweede helft werd de voorsprong nog iets verder uitgebouwd en kwamen we op een 5-1 voorsporng. Dit was voor VVIJ het teken om alles of niks te gaan spelen. Ze schoven een mannetje door en speelden achterin met nog maar 1 man. Onze jongens hadden dat net te laat door en voor we het wisten scoorden ze de 2-5 en gelijk erachteraan de 3-5. Ja zag de wedstrijd kantelen. VVIJ kreeg weer vol geloof en wij schrokken toch wel iets. Waar we in het begin nog mooi overspeelden werd het nu keihard werken en de bal wegwerken en tegenhouden. Wat hebben jullie gevochten zeg. OP ongeveer 5 minuten voor het einde scoorde VVIJ ook nog de 4-5...Ne kregen we het echt benauwd maar jullie bleven voor elkaar de strijd aangaan en sleepten als team de overwinning uit het vuur.

Na het verlossend eindsignaal kon het feest beginnen. Na een prachtige tweede plaats in de najaarscompetitie waren we nu kampioen in de kampioenenpoule! Prachtige prestatie waar jullie trots op kunnen zijn!