11 april 2015 10:15

Scheidsrechter

Holtus, M.

Dure nederlaag DOVO C1 bij SDVB C1 bij strijd om de 2e  plaats.

Na de toernooi winst op 2e Paasdag stond 5 dagen later de competitiewedstrijd uit tegen SDVB C1 op de planning. Een wedstrijd waar we vooraf van wisten dat het een zware dobber zou kunnen worden. Met twee man afwezig, beide op werkweek, reisden we toch nog met 14 spelers af richting Barneveld.

We begonnen de wedstrijd met het 4-4-2 systeem wat op het afgelopen toernooi voor het eerst gespeeld werd, en niet zonder succes zullen we maar zeggen.  Achterin moesten we wat om zetten echter leverde dat niet veel kopzorgen vooraf op. Helaas moeten we wel tot de conclusie komen dat we niet goed starten aangezien we, door verkeerd instappen, al in de 3e minuut tegen een achterstand aankeken. Wel moet gezegd worden dat we gelijk een tegen antwoord hadden aangezien we vanaf de aftrap direct over de rechterkant via een mooie combinatie de 1-1 achter de verbaasde keeper schoten. Iedereen was nu in elk geval wakker en konden we gaan proberen ons eigen spelletje te gaan spelen. Helaas lukte dit deze gehele wedstrijd niet goed en gingen we mee met het spel van de tegenstander die erg opportunistisch speelde met aardig wat fysiek geweld de strijd aan ging. Er ontstond in de 1e helft min of meer een middenveld gevecht. Helaas was het SDVB dat wederom in de 26e minuut of voorsprong kwam omdat wij de bal verkeerd uitverdedigde zomaar in de voeten van hun spits die dit cadeau met beide handen aannam en de bal snoeihard in het kruis schoot. Hiermee kwam de 2-1 ruststand op het scorebord.

Na de jongens in de rust geprobeerd te hebben te overtuigen dat we deze wedstrijd absoluut niet hoefden te verliezen, als we ons eigen spelletje maar zouden gaan spelen, begonnen we aan de 2e helft. Gezegd moet worden dat we dit de tweede helft, zeker de eerste 20 minuten, lieten zien en hadden dan ook direct naar rust al de gelijkmaker kunnen maken. Deze gelijkmaker viel dan wel terecht echter duurde dit toch nog tot de 17e minuut. Een goed genomen vrije bal belande precies op het hoofd van één van onze verdedigers en vloog fraai over de uitkomende keeper heen, 2-2. Dan hoop je dat we de wedstrijd verder na onze hand zouden gaan zetten. Helaas niets was minder waar. In de 20e minuut keken we alweer tegen een achterstand aan doordat achterin, door een groot misverstand, een speler van SDVB de bal gewoon het goal in kon lopen en moesten we voor de 3x deze wedstrijd opzoek naar de gelijkmaker. Gezegd moet worden dat we dit absoluut deden en we onze jongens daar geen verwijten over kunnen maken. Ze bleven zoeken naar mogelijkheden ondanks dat we niet echt heel lekker in de wedstrijd zaten.

Helaas gebeurde er toen een aantal dingen die we niet op een voetbalveld zouden willen zien en liep de wedstrijd uit de hand. Zodanig dat de scheidsrechter moest ingrijpen en zelfs een afkoelingsperiode inlaste door beide teams naar de kleedkamer te sturen. Aanleiding was een slaande speler van SDVB waar door iedereen in het veld, en helaas ook langs de lijn, op werd gereageerd. Nadat de rook was opgetrokken, en de scheidsrechter bij beide teams een speler de rode kaart had gegeven, konden we na 15 minuten de laatste 10 minuten uitspelen. Uiteraard probeerden we nog uit alle macht de gelijkmaker te forceren maar helaas het mocht niet meer baten. Tot overmaat van ramp moesten we vlak voor tijd zelfs nog een speler, geblesseerd geraakt aan zijn knie, het veld af dragen. Kortom een dure nederlaag in de strijd om de 2e plaats waardoor BFC nu 3 punten voor staat met nog 3 wedstrijden te gaan. Alles is nog mogelijk echter zullen we nu echt eerst zelf al onze wedstrijden moeten winnen en hopen dat BFC dit niet doet. Er zit nu even niks anders op dan de draad weer op te pakken en komende week hard te trainen zodat we klaar zijn voor de thuiswedstijd tegen Buitenboys C1, waar we nog wat tegen goed te maken hebben.