DOVO 4 begint 2015 met overwinning op Scherpenzeel 2

DOVO 4

Ron Vermaat (intikker)

Mannen zaterdag, 4, 3e klasse H

7 februari 2015 12:00

DOVO 4 is het jaar 2015 goed begonnen door Scherpenzeel 2 met 1-2 te verslaan. Erwin Kuis bracht in de 90e minuut het winnende doelpunt op het scorebord.

Eerder dit seizoen verloor DOVO 4  thuis met 1-2 van Scherpenzeel 2 in de slotfase, ditmaal waren de rollen omgekeerd en sloeg DOVO 4 op het juiste moment toe.

DOVO 4 wil Dyon Roelofsen en Denny Keijman van DOVO 9 bedanken voor hun inzet deze middag.

De wedstrijd leek al vroeg slecht te beginnen voor DOVO 4 toen Scherpenzeel 2 na ca. zeven minuten spelen op voorsprong leek te komen. Balverlies achterin leidde een kans in voor de thuisploeg. Een schot op doel kon worden gekeerd door doelman Jochen Lang, maar in tweede instantie werd hij wel geklopt, hetzij door een speler in buitenspelpositie.
Zodoende bleef het 0-0, maar was DOVO 4 wel gewaarschuwd.

Naarmate de wedstrijd vorderde nam DOVO 4 het initiatief al snel over en kreeg het ook de beste kansen.

Ron Vermaat zette DOVO 4 op een 0-1 voorsprong toen hij geheel vrij in het strafschopgebied de bal uiteindelijk in kon schieten. Dit was ook de ruststand.

In de tweede helft nam Scherpenzeel 2 het heft in handen en DOVO 4 moest steeds meer terug om de boel achterin dicht te houden. Toch kwam het nauwelijks in de problemen omdat Scherpenzeel 2 vrijwel niet gevaarlijk werd.

In de 79e minuut kwam Scherpenzeel 2 dan toch langszij. Op de rand van het strafschopgebied verdween een geplaatst schot in de korte hoek, 1-1.

Met ca. tien minuten op de klok leek DOVO 4 genoegen te moeten nemen met een gelijkspel. Scherpenzeel 2 drong wel wat meer aan en DOVO 4 loerde op de counter.

In de 90e minuut was het Joachim Smit die aan de rechterkant van het veld, ter hoogte van het strafschopgebied, zijn tegenstander passeerde en met een goede voorzet Erwin Kuis bediende die de bal van dichtbij binnenschoot, 1-2.
Deze mokerslag zou Scherpenzeel 2 niet meer te boven komen en zodoende vierde DOVO 4 de eerste drie punten in het nieuwe jaar.

Zaterdag 21 februari a.s. speelt DOVO 4 thuis tegen Focus'07 3.
In Culemborg verloor DOVO 4 met 3-1, DOVO 4 speelde toen veel beter, maar maakte het de kansen niet af. DOVO 4 heeft dus nog iets goed te maken!