Esra van Geest (vrije trap)
37'

F-pupillen, F1, Groep 1 37

13 december 2014 8:30

Zaterdag mochten we in de eerste ronde van de bekercompetite aantreden tegen CDW F1. Wederom in de hoofdkleedkamers en op het hoofdveld. Gelukkig ook weer lekker vroeg.......

Voor de wedstrijd. Nadat Mike ons vanuit de achtbaan in Euro Disney nog even succes had gewenst gingen we met 8 jongens de strijd aan tegen CDW. CDW had in de poule gewonnen van Roda 46 dus Jacco gaf aan dat het een geduchte tegenstander zou worden. Gewoon weer heel veel naar elkaar overspelen was het advies. Dan worden ze vanzelf moe.

Eerste helft: De eerste helft ging in het begin aardig gelijk op. Wij speelden de bal goed over en bij CDW stond er een hele sterke laatste man in het veld. CDW verplaatste het spel steeds zo snel mogelijk naar de man voorin en wij probeerden via opbouwen aan de overkant te komen. Al met al kregen we wel een paar kansjes maar nog niet echt hele grote. We begonnen wel steeds meer de overhand te krijgen. Nadat we al een stuk of 4 corners hadden gehad viel de 1-0 uit de volgende corner. Een prachtige strakke corner werd schitterend ingekopt. 1-0 voor was op dat moment dik verdiend. Vlak voor rust viel de 2-0 uit 1 van de mooiste aanvallen van dit seizoen. Bijna iedereen was wel bij de aanval betrokken, vlotte combinaties met 1 keer raken en een geweldige splijtende dieptepass zette onze rechtsbuiten vrij voor de keeper. Hij bleef uiterst koel en schoof de bal in de hoek.

Rust: In de rust aangegeven dat wij als trainers echt liepen te genieten. Ook de ouders langs de lijn liepen te glimmen van trots. Ongekend wat onze jongens op de mat legden. Ga zo door en blijf genieten was het advies.

Tweede helft: Aan het begin van de tweede helft kreeg CDW een juweel van een kans maar gelukkig was onze keeper weer erg alert en hield hij de bal perfect tegen. De nul moest gehouden worden vond hij...Na een minuut of 5 in de tweede helft kwam de machine weer aan het draaien. Jullie vonden elkaar weer goed en de ene na de andere aanval kwam op de goal van CDW af. Zowel over links als over rechts liep het weer super. Na 7 minuten in de tweede helft werd de 3-0 gescoord en vanuit een vrije trap scoorden we ook nog schitterend de 4-0.

Al met al een dik verdiende overwinning en we gaan weer een rondje verder in de beker.

Zaterdag nog een mooi toernooi bij Focus'07 en de 30ste nog een toernooitje in de zaal. Verder even lekker de winterstop in en dan gaan we er in januari weer tegenaan.