4 - 0

DEV Doorn E2

E-pupillen zaterdag, E6, 4e klasse 27

13 december 2014 8:30

Zaterdag 13 december mochten we in alle vroegte verzamelen bij de kleedkamers van DOVO voor de wedstrijd tegen DEV Doorn E2. Een ploeg die later in onze competitie in ingestroomd.
Het veld en de kleedkamertoewijzing is bekend, maar we kunnen niet bij de ballen en de groene shirtjes. Er is geen materiaalman te bekennen.
Toch maar omkleden en na een poos wachten ook maar naar het veld gegaan. Gelukkig mochten we ballen lenen van de E3. Vlak voor 8.30 uur had iemand een sleutel van de materialenruimte geregeld en konden we ook nog bij de groene shirtjes. Daardoor kon onze wedstrijd toch bijna op tijd van start gaan.

We begonnen goed en speelden lekker over. Na 5 minuten gaf Rauf vanaf rechts een prachtige voorzet door de lucht. Yannick bedacht zich niet en schoot de bal direct vanuit de lucht het doel in: 1-0.

Het was duidelijk dat DEV Doorn ook voor hun doelpogingen wilden gaan, maar ze kwamen niet door onze verdediging heen. Telkens werd de bal onderschept. Dit leverde af en toe een hoekschop op, maar de bal werd daarna steeds weggewerkt door ons. Echt gevaarlijk is het niet geweest voor het doel van Noah.

Na 15 minuten was het Rauf die op aangeven van Yannick de 2-0 kon binnentikken. Dat is toch altijd net even lekkerder voetballen als het 2-0 is. En dat deden we dan ook. Rustig driehoekjes overspelen naar elkaar en DEV Doorn kwam niet in het spel. Sommige spelers van DEV Doorn werden zelfs geïrriteerd. Ze gaven elkaar de schuld van allerlei dingen. Doordat we zo lekker overspeelden, waren de tegenstanders steeds een beetje in de war. Hierdoor maakten ze onnodige fouten. Soms liepen twee spelers van DEV Doorn elkaar in de weg of botsten ze hard tegen elkaar, omdat ze alleen op de bal letten. Dat is natuurlijk niet de bedoeling en daar wordt het voetbal niet beter van. Door wat blessurebehandelingen lag de wedstrijd af en toe stil.

Na de rust hadden we een mindere periode. We lieten DEV Doorn meer in het spel komen. Gelukkig konden Bart, Daan, Aron, Amaan en Tiemen steeds op tijd de bal wegwerken. En als dat niet lukte, dan was Tiemen er wel weer. Tegenstanders komen hem soms 2x tegen om de bal te onderscheppen. Tot slot staat Noah er nog. Hij houdt de bal dan tegen of hij kijkt de bal naast. Dat is overigens een van zijn specialiteiten. De bal kwam dus niet in ons doel!

We kwamen langzaam weer in ons spel en gingen meer op de helft van de tegenstander spelen. Het was echt leuk om te zien hoe er overgespeeld werd naar elkaar. In de 40e minuut gaf Jim de bal aan Yannick die de vrije ruimte had opgezocht en maakte de 3-0.

DEV Doorn kwam nog een keer voor ons doel. Een schot werd niet lekker weggewerkt en leverde diverse klutsballen op die steeds op het doel werden gevuurd. Gelukkig stonden daar Noah en extra doelman Bart om deze ballen tegen te houden. Bart haalde 2x de bal van de doellijn af! Top gedaan Bart.

Een paar minuten voor het einde van de wedstrijd gaf Daan halverwege de helft van DEV Doorn een mooie voorzet vanaf rechts. Deze krulde fraai op het hoofd van Amaan, die hem over de keeper heen in het doel kopte: 4-0.

Wat een doelpunt om de wedstrijd mee te eindigen. Er was zelfs nog tijd om strafschoppen te nemen en we konden zodoende nog iets langer nagenieten van een topwedstrijd! En weer geen tegendoelpunten! Complimenten aan de verdediging en keeper Noah!

We zijn als 3e geëindigd in de najaarscompetitie en dat is een prima prestatie. Dit geeft vertrouwen voor de voorjaarscompetitie. Harold, Bart en Reinier, bedankt namens de spelers en ouders voor de inzet deze competitie.

Aanstaande maandag nog trainen, dan lekker Kerstvakantie. Op dinsdag 23 december is nog het hutspottoernooi en daarna kan iedereen even bijkomen. Vanaf 5 januari gaan we weer trainen.