DOVO JO11-6

E-pupillen zaterdag, E6, 4e klasse 27

6 december 2014 10:30

Zaterdag 6 december mochten we gelukkig na het "heerlijk avondje" even uitslapen. We hoefden pas om 10.30 uur in Zeist te spelen. Met een prachtig zonnetje erbij, waren de omstandigheden goed. Over het veld (de zandbak) zullen we het maar niet hebben.

We hadden er zin in vanmorgen, maar zaten de eerste 2 minuten nog niet in het spel. Een paar spelers van Jonathan kreeg vrije doorgang en Noah mocht gelijk aan het werk. Dat deed hij gelukkig goed. Even wakker worden jongens! Dat schrikmomentje was even goed en gelijk daarna gingen we lekker voetballen. In de 4e minuut scoorde Yannick de 0-1. En niet veel later maakte Bart met een mooi afstandschot die keurig linksonderin het doel belande de 0-2.

We gingen er gemakkelijk over denken en kwamen hierdoor in een mindere fase terecht. Gedurende 15 minuten werd er wat over en weer gespeeld. De spelers van Jonathan braken niet door onze verdediging heen, maar ook wij verzuimden te scoren. Ook grote kansen gingen er niet in.

Het was Rauf die als eerste weer een doelpunt maakte. Hij kreeg de bal van Jim. Kapte fraai een verdediger uit en schoot onhoudbaar binnen. 0-3.
Met deze stand gingen we de rust in.

De rust werd door de leiders Harold en Reinier gebruikt om de focus weer scherp te krijgen. Want als we goed gaan overspelen, moeten er veel meer doelpunten komen.

In de tweede helft werd dit goed uitgevoerd en de score liep hierdoor hard op:
Vlak na rust scoorde Yannick op aangeven van Jim de 0-4 en in de 30e minuut via een goede dribbelactie de 0-5.
Hierna was de beurt aan Jim die een aantal keer goed aangespeeld werd door Yannick en hieruit 2x scoorde. De stand was inmiddels 0-7.
Er waren ook de nodige balwissels geweest, want achter het doel van Jonathan lag een sloot en die wist Jim ook goed te vinden. Alle ballen van DOVO werden gebruikt en ondertussen werden de ballen uit de sloot gevist.

Via een foutje van de keeper, die goed door Yannick werd afgestraft en een klutsbal stond het 0-9.
Noah was op zijn hurken gaan zitten, want Jonathan kwam niet meer bij hem in de buurt. Het spel werd de hele tijd op de helft van Jonathan gespeeld.

De 0-10 ontstond uit een iets te harde pass, maar Yannick zette goed aan en wilde de bal binnenhouden bij de achterlijn. Dat lukte. Hij kon de bal vlak voor achterlijn voorgeven. De eer was aan Jim om ons in de dubbele cijfers te schieten.

Het laatste doelpunt kwam op aangeven van Aron. Yannick was goed vrijgelopen en Aron had dat in de gaten: 0-11.

Het was een goede wedstrijd, waarbij in de tweede helft het krachtsverschil in doelpunten werd omgezet. En een uitslag in de dubbele cijfers hadden we dit seizoen nog niet gehad.

Volgende week onze laatste wedstrijd voor de winterstop. Dit keer tegen DEV Doorn. Hopelijk winnen we deze en worden we 3e in deze competitie.