Mannen zaterdag, 2, Hoofdklasse A

6 december 2014 11:30

Tol, J.

Opstelling DOVO 2

HUIZEN - DOVO heeft zaterdag in een fris maar zonnig Huizen van s.v. Huizen gewonnen. Op De Wolfskamer voltrok zich een tranentrekker, waarbij de Veenendaalse hoofdklasser dankzij een enkele oprisping de zege binnenhaalde. Wat DOVO voorschotelde was een koude hap, smakeloos. Dat er bij het laatste fluitsignaal toch 1-3 op het bord stond, vergoedde wel iets, maar kon het bijna collectief falen van de Veenendalers niet ver-­bloemen.

DOVO 2 begon wél goed aan de wedstrijd op de hernieuwde accommodatie van de zaterdag hoofdklasser en creëerde in de eerste 10 minuten prima kansen en mogelijkheden om snel op voorsprong te komen. Blijkbaar had de rode equipe voldoende vertrouwen in een goede afloop want de concentratie vloeide zienderogen weg, voor de ogen van de machteloos zittende staf. ‘Het zou wel goed komen, was blijkbaar de teneur’. Het spel werd echter slordiger en het enthousiaste Huizen rook kansen en mogelijkheden uit de snelle uitvallen en standaard situaties. Een gewaarschuwd man telde in dit geval voor alle DOVO spelers maar het bleek tegen dovemansoren gezegd. Terug naar de eenvoud van het spel, het bleek een onmogelijke missie. In een verder foeilelijke eerste helft kwam DOVO kort voor het rustsignaal – officieel in de blessuretijd van de rust - via een vrije schop op voorsprong. De gedreven spelende Jan Struijk werd buiten de beruchte lijnen na een goede solo gevloerd. Gerard Diepeveen speelde de vrije schop strak voor het doel en Struijk schoot de bal vervolgens prima binnen: 0-1.  Toch was het niet gedaan, het venijn zat in het verlengde van de staart v/d eerste helft. Een laconieke inzet zorgde voor een uitval en een vrije trap om te moeten corrigeren. Uiteindelijk kon een Huizer speler na 49 minuten (!) in de eerste helft de bal tegen de touwen duwen: 1-1.

Een ouderwetse donderspeech in de rust ten spijt; het werd niet veel beter. DOVO bleef aanmodderen en Huizen speelde de beste wedstrijd – volgens eigen zeggen - deze competitie. Een schamel hoogtepunt zorgde na ruim 80 minuten voor de 1-2 voor DOVO. Mike Schoeman ontworstelde zich aan de algehele malaise en ging goed door op een pass van Jacco van den Brink. Mike's schitterende boogbal over de keeper verdween in de verre kruising en hij bracht DOVO daarmee op voorsprong. Toepasselijk voor het niveau was de wedstrijd niet beslist. Voor DOVO begon het billenknijpen. Huizen dreigde daarbij wel, maar DOVO hield georganiseerd stand. Huizen kreeg nog een vrije schop na een ongeëvenaarde schwalbe maar doelman Hagelstein tikte de bal nog 'eventjes' uit de verre kruising.

Vlak voor de officiële tijd was het wederom Jan Struijk die doeltreffend kon zijn. Ditmaal via een solo. DOVO had even daarvoor een geweldige kans laten liggen door weer goed doorzetten van Mike Schoeman. Zijn assist bereikte Jan Struijk bij de tweede paal maar de bal trof het reclamebord i.p.v. het doelnet. Dat Jan Struijk met zijn 1-3 een zeer groot aandeel had in de uiteindelijk overwinning was goed te benoemen. Hij bleek een absolute meerwaarde te zijn voor DOVO 2 en liet dat zien. Zo kan het dus ook!

Al met al was het niet best, de dag na pakjesavond. Positief was dat DOVO redelijk koel bleef en hielden de organisatie. Het leek aan de bal te vaak niet op het voetbal wat DOVO 2 kan spelen. En dat terwijl het team nog met zoveel goede voornemens aan de wed­strijd was begonnen. Dat DOVO met twee doelpunten verschil won was misschien wel een tikkeltje onrechtvaardig maar ook dat is wel eens anders geweest. Aan de wil lag het vandaag niet, dat was wel prima voor elkaar. Het lukte gewoonweg niet.

A.s. zaterdag 13-12 het laatste duel voor de winterstop, tegen Spakenburg 2. De aanvang is 11.30 uur op Panhuis in Veenendaal.

s.v. Huizen 2 - DOVO 2  1-3 (1-1)

Opstelling DOVO: Koen Hagelstein, Leon Parrin, Marco de Gooijer, Daan Koenen, Mike Schoeman, Michel de Kruif (Tim Boogers), Gerard Diepeveen (Edwin Elbertsen), Jacco van den Brink, Jan Struijk, Ruben Rentenaar (Erwin van Manen), Thijs Klopper.

Niet gespeeld: Harm-Jan Haan (blessure), Rik Bevaart (blessure), Jan Sterkenburg, Guido Prins (A1).