Arthur Janssen

Woord vooraf

We speelden zaterdag 06-12-2014 voor de competitie tegen IJsselmeervogels F2.

Zij stonden voor deze wedstrijd in de middenmoot.

Het doelsaldo bij ons voor deze wedstrijd 28 voor 15 tegen, en bij IJsselmeervogels F2 11 voor en 11 tegen.

Daaruit zou je vooraf kunnen concluderen dat ze niet zo gemakkelijk tot scoren komen maar ook een goede verdediging hebben.

In deze poule werden ze het minst gepasseerd op Valleivogels F1 na, maar deze had voor deze wedstrijddag maar 2 duels gespeeld.

Bij ons was iedereen fit, dus 2 wissels per keer, en Derek was dit keer onze keeper.

De wedstrijd

De wedstrijd begon met kansen over en weer.

IJsselmeervogels had een aantal fysiek sterke lange jongens in het team staan die goed konden voetballen.

Wij kregen gaandeweg de wedstrijd wel een aantal kansjes maar die gingen jammer genoeg net naast of tegen de paal.

Derek stond ook weer zijn mannetje in ons goal en zo eindigde de eerste helft in een 0-0 stand.

In de tweede helft ging Christiaan meer naar voren spelen rond Niels, en kwam er in de 3e minuut een hoekschop genomen door Sem.

“Denk je aan de verdediging Sem?”, vroeg Gerard nog aan Sem.

Sem was echter resoluut, en nam gewoon de hoekschop, Christiaan kwam vanaf de 16m ingelopen, schatte de bal perfect in, en kopte met een fraaie kopbal diagonaal vanaf 8m op het goal.

Iedereen hield zijn adem in, en toen een explosie van blijdschap,de bal ging in de linkerhoek, kansloos voor de goede keeper van de IJsselmeervogels 1-0.

In de 10e minuut van de tweede helft kwam er een kans van IJsselmeervogels.

Derek kon in eerste instantie de bal nog keren, maar helaas was de rebound wel raak 1-1.

Nu was het alles of niks van onze kant, maar wel gedoseerd aanvallen zodat de verdediging bij ons er nog wel goed  stond.

Dat deden we, en we werden sterker.

In de 35e minuut leverde dat de terechte treffer op.

Het was onze topscorer Niels die echt vanuit een onmogelijke hoek diagonaal laag in alweer de linkerhoek van de keeper van IJsselmeervogels schoot 2-1.

Daarna drukten we goed door en kregen we nog een aantal kansen die net naast gingen of de keeper van IJsselmeervogels pareerde ze.

Het bleef bij 2-1, dus het kampioenschap werd uitbundig gevierd!

Conclusie

Deze wedstrijd was van tevoren interessant, want hoe zouden we omgaan met de druk.

We hebben echter laten zien dat we echt een vriendenploeg hebben, en geen ontzag hebben voor fysiek sterkere tegenstanders.

Door het sterke collectief hebben we deze wedstrijd kunnen winnen.

Ik heb het al vaker geschreven, maar we hebben met dit team een goede mix van werklust, techniek, goede keepers, goede verdediging, goed middenveld  en goed scorend vermogen.

De organisatie is ook onze kracht, met dank aan onze trainers en leiders.