Assist: Rafik Azahaf
30'

F-pupillen zaterdag, F1, 1e klasse 10

6 december 2014 8:30

Zaterdag stond de laatste wedstrijd in de najaarscompetitie op het programma. We speelden om de tweede plaast te behouden tegen Nieuwland F1. Vooraf was alwel duidelijk dat Quick de kampioen zou worden en dat wij bij winst of gelijkspel op de tweede plaats zouden eindigen.

Vooraf: Yannick was er vandaag niet bij ivm sinterklaas weekend, de rest van het team was er gelukkig wel. Yannick stuurde nog wel een berichtje om ons succes te wensen. Heel goed, een echte teamspeler!

Eerste helft: We speelden vandaag weer eens in een iets andere bezetting met wat spelers op een iets andere positie. Altijd leuk om te kijken hoe de jongens daar weer mee omgaan. Ondertussen is het ons wel duidelijk dat het niet heel veel uitmaakt. Jullie kunnen allemaal erg goed voetballen en de postite maakt dan niet zo heel veel meer uit. Zo ook deze wedstrijd weer. Nieuwland begon meteen fel aan de wedstrijd en ze probeerden de bal goed af te pakken. Wij bleven echter goed naar elkaar overspelen zodat de eerste kansen ook voor ons waren. Na 5 minuten viel de 1-0. Vanaf de aftrap kreeg Nieuwland echter een mooie kans, gelukkig nog net corner gemaakt door ons. De speler van Nieuwland had een mooie verassing en schoot de bal vanaf de corner zo in de goal. 1-1. Bij ons bleven de koppies echter fier omhoog en we trokken weer volop ten aanval. Na wederom goed overspelen scoorden we de 2-1. Vlak voor rust scoorden we de 3-1. Deze aanval was zo mooi dat we die even iets uitgebreider beschrijven. Onze linksachter ving een uitrap van de keeper van Nieuwland op op eigen helft. Hij controleerde de bal en rukte op naar voren. Aangekomen bij de rechtsback van Nieuwland passde hij hem snel naar onze linksbuiten. Die gaf in 1 x voor naar onze spits. Die tikte hem nog een klein stukje naar rechts naar onze rechtsbuiten die de bal laag in de hoek knalde. Een weergaloze aanval die zo bij Barcelona vandaan leek te komen. Grote klasse mannen!

Rust: In de rust de jongens verteld dat we vooral zo moesten blijven overspelen zoals bij de laatste goal en dat we er nog niet waren dus ook goed moesten blijven verdedigen.

Tweede helft:
In de tweede helft wat het allemaal een klein beetje minder. De pakjesavond van de dag daarvoor zat in de benen. Iets te veel pepernoten gesnoept en net iets later naar bed gegaan.....Nieuwland scoorde uit een scrimmage de 3-2 en die gingen er weer een beetje in geloven. Gelukkig scoorden we vrij snel daarna de 4-2 en de 5-2 en daar bleef het ook bij. Al met al wederom een mooie en verdiende overwinning. Van de 11 wedstrijden hebben we er 10 gewonnen en maar 1 verloren. Goed gedaan jongens!

Zaterdag gaan we proberen om in de beker nog een rondje verder te komen. Tot zo....