29 november 2014 14:30

Algemene informatie vooraf:.
Terug van een blessure en klaar voor de eerste speelminuten zijn Wiets Kommerie en Sander Koevoet. Dus complete selectie.

Algemeen wedstrijdbeeld eerste helft:

Het is langzaam aan moeilijk om de jongens scherp te krijgen aangezien de uitslagen te hoog oplopen. Blijft dan natuurlijk zaak om daar bovenop te zitten. Wat moeten we zeggen als we na vorige week binnen 30 seconden weten te scoren en nu binnen 40 seconden het net weer weten te vinden? Helaas komt dit niet de wedstrijden ten goede. Het was ditmaal een snelle uitval waarna uiteindelijk Aron de bal vanaf de achterlijn nog voor de goal krijgt zodat Omar deze in kon tikken.

Dit was het niet een voorbode voor een mooie en goeie wedstrijd van onze kant. We hadden afgesproken dat we de bal snel rond zouden laten gaan en niet het duel op te zoeken. Hierna krijgen we wel een aantal mogelijkheden maar ons vizier stond niet op scherp. In de 23e minuut kropen we zelfs nog even door het oog van de naald toen hun spits de bal op de paal schoot en daarna de bal in de handen van Stefan vloog. We waren gewaarschuwd. In de 34e minuut was het dan wel raak, echter nu voor ons. Geurt kwam er goed overheen op de rechtervleugel en zijn voorzet werd door wederom Omar in het doel gewerkt, 0-2. Dit was tevens de ruststand.

Algemeen wedstrijdbeeld tweede helft:

In de rust aangegeven dat de 1e helft nergens op leek van onze kant. Aangegeven dat we veel beter kunnen en dat ze dit de 2e helft nog konden laten zien. Helaas was de 2e helft niet heel veel beter en liepen af en toe de gemoederen wat hoog op aangezien KVVA niet van plan was om zich naar de slachtbank te laten leidden en de duels stevig aan ging. Toch gooiden we in de 60e minuut het duel in het slot toen Omar goed doorzette en Aron uiteindelijk alleen op de keeper af kon gaan en de 0-3 aantekende. Toen in de 67e minuut Matthijs de bal strak in schoot was het duel gespeeld.

In de laatste fase werd het nog wat onvriendelijker aangezien er een aantal overtredingen werden gemaakt die niet op de juiste manier door de scheidsrechter werden beoordeeld.

De ere treffer voor KVVA werd nog wel gemaakt in de 78e minuut vanuit een vrije bal die vanaf de rand van de 16 meter in de korte hoek in het doel verdween.

Al met al geen beste wedstrijd maar wederom een ruime overwinning waardoor we nog zonder 1 enkel punt verlies strak bovenaan staan. Met nog 1 wedstrijd dit jaar, en waarschijnlijk ook in deze najaars competitie, te gaan kan het kampioenschap deze jongens niet meer ontgaan. Dit betekent dat volgende week uit bij VVZ’49 de vlag definitief in top kan. Een mooie afsluiting van de 1e competitie helft die we nog meer glans kunnen geven door de week daarop in de knock-out fase van de beker GVVV B2 aan de kant te zetten zodat we met een wel heel lekker gevoel aan de kerst kunnen gaan denken. En ons kunnen gaan opmaken voor de voorjaars competitie.