A-junioren zaterdag, A1, 4e divisie F

29 november 2014 11:35

Bakker, A.

DOVO A1 – SML A1

Voor deze wedstrijd liep de voorbereiding anders dan dat de meeste spelers hadden gedacht. We kregen donderdags in de kleedkamer te horen dat de training niet door ging. De trainers hadden besloten om in plaats van een training een keer een andere activiteit samen te doen te doen in aanloop op de wedstrijd van zaterdag. Hier stemde iedereen mee in en was een succes!

Tijdens de wedstrijdbespreking werd gelijk al aangegeven dat we gewoon ons eigen spelletje weer gingen spelen met veel druk vooruit. In het begin van de wedstrijd was al snel te zien dat DOVO en SML allebei voor de 3 punten gingen. DOVO begon matig  aan de wedstrijd maar wist toch vaak de bal te veroveren door druk te zetten. Vervolgens hadden we moeite om de bal lang in de ploeg te houden. SML was een opbouwende ploeg wat voor de wedstrijd ook al was aangegeven. Dit leidde op een gegeven moment tot een gat in de verdediging bij DOVO. Hierdoor kon de rechtsback van SML de bal tussen onze back en centrale verdediger heen spelen. Hierdoor kwam de spits van SML 1 tegen 1 met een van onze centrale verdedigers. Vervolgens werd er een tackle in de 16 meter gemaakt op de spits van SML. Dit leidde in de 25e tot een penalty. Guido heeft al eens vaker laten zien dat hij goed penalty’s kan stoppen. En wederom stopte hij ook deze strafschop. Hier kwam DOVO goed weg en leek het wakker te zijn. DOVO ging meer naar voren voetballen maar kansen waren nog schaars. Totdat er in de 32e minuut een corner ontstond voor DOVO. Joren bracht de bal goed in de 16 meter. Via de kluts werkte Patrick deze bal goed binnen en stond het 1-0 voor DOVO. DOVO begon voortvarend aan de 2de helft. En creeërde gelijk in het begin al 2 enorme kansen. Een stiftje van Arjan die de keeper net kon pakken, en een schot voorlangs van Nick die op snelheid langs de zijkant zijn verdediger had gepasseerd. Als wij de kansen niet afmaken zal je zien dat de goal aan de andere kant wel valt. Dit gebeurde even later ook. Het was 1-1 door wat onoplettendheid in de verdediging (60e minuut). Na deze goal herpakte DOVO zich weer uitstekend en ging het ook gewoon verder met kansen creëren. Dani gaf een goeie pass op Derek, die daardoor rustig kon afronden. Hierdoor stond het in de 64e minuut al weer 2-1 in het voordeel van DOVO. DOVO bleef druk zetten en had de wedstrijd volledig in handen. SML kwam er bijna niet meer uit. Door nog 2 verse krachten in het veld te brengen wilde DOVO SML geen kans meer geven. Vlak naar de 2-1 werd het in de 70e minuut alweer 3-1. Dit kwam door een goeie actie van Nick langs de zijkant die vervolgens Derek vrij voor het goal wist te zetten. Deze mogelijkheid werd beheerst afgerond. SML begon zich wat te irriteren. Hierdoor werden er van beide kanten wat overtredingen gemaakt. DOVO hield echter het hoofd erbij en wist vlak voor tijd de 4-1 nog te scoren via Nick die goed bij de 2e paal was gekomen bij een voorzet van Derek. Doordat Voorwaarts punten heeft laten liggen is DOVO tot op 1 punt genaderd. Volgende week wordt een belangrijke wedstrijd tegen CSV Apeldoorn in de strijd om de 2e periode.