45'
...

E-pupillen zaterdag, E6, 4e klasse 27

29 november 2014 8:30

Zaterdag 29 november mochten we om 8.30 uur op het hoofdveld voetballen tegen de koploper van onze competitie. Musketiers heeft alle wedstrijden nog gewonnen. En ze maken per wedstrijd zo'n 8 of 9 doelpunten. We wisten dat het wel eens een pittige wedstrijd kon gaan worden.

Met de instelling dat we het Musketiers eens lastig wilden gaan maken, stapten we het veld op. Musketiers had het inderdaad lastig. Onze verdediging pakte vaak de bal af en we speelden best vaak op de helft voor het doel van Musketiers. Het lukte zelfs om te scoren. Met een supermooie curve trapte Aron de bal van links voor het doel over de keeper heen in de binnenkant van het rechterzij net. Dat waren ze bij Musketiers niet gewend. En dat lieten de trainers van Musketiers nu ook duidelijk horen.

Na 10 minuten scoorde Musketiers met net zo'n curve als Aron. Het was nu 1-1. Met die stand gingen we ook de rust in. Veel meer kansen had Musketiers niet gehad. Dat hadden we vooraf niet verwacht.

In de tweede helft gingen we op dezelfde manier verder. Tiemen maakte zijn rol als laatste man meer dan waar. Met afwisselend Daan, Amaan, Aron en Bart voor zich, maakten zij het de aanval van Musketiers echt moeilijk.  Ook Noah had een aantal prachtige reddingen. Een aantal spelers van Musketiers schoot van best grote afstand hard op het doel. Waarschijnlijk scoren ze daar normaal wat doelpunten uit, maar vandaag dus niet!

Pas vanuit een hoekschop werd de 1-2 gescoord werd. Hier hadden ze duidelijk op geoefend. Een van hun lange spelers kopte de bal hard in het doel.

Er was nog niets aan de hand en we zouden best nog een keer kunnen scoren. Yannick, Jim, Bart, Rauf en Amaan kregen de bal helaas niet in het doel. De keeper van Musketiers deed wat hij moest doen en ook hun verdediging was goed in ballen onderscheppen. Door het harde werken waren sommige spelers van ons best moe geworden.

Aan het einde van de wedstrijd werd door 2 grote fouten van onze kant, de eindstand 1-4. Vooral jammer van deze laatste twee tegendoelpunten, maar verloren hadden we uiteindelijk toch wel. We hebben laten zien dat we heel goed tegenstand kunnen bieden. Vooraf hadden we dit niet gedacht. Ook het publiek was zeer tevreden over het spel deze wedstrijd, zeker de eerste helft van super om te zien.

Een leerpunt uit deze wedstrijd: We moeten proberen nog meer de vrije ruimte te zoeken, door echt het hele veld te benutten.