30'
37'

F-pupillen zaterdag, F1, 1e klasse 10

29 november 2014 8:30

Zaterdag stond de strijd om de tweede plek op het programma. RODA '46 F1 kwam op bezoek. Beide teams hadden alleen van Quick verloren en de rest van de wedstrijden gewonnen.

Vooraf: Voor de wedstrijd de jongens verteld dat als ze weer zo goed zouden spelen als vorige week dat we deze wedstrijd dan wel zouden winnen.

Eerste helft:

In de eerste helft ging het in het begin gelijk op. Het spel golfde op en neer zoals dat zo mooi heet. DOVO had wel het betere van het spel en speelde meer op de helft van RODA. Roda was echter wel gevaarlijk met snelle uitbraken. Beide teams waren wel onzuiver in het begin. Na een paar m inuten schoot DOVO al eens op de paal en ook de keeper moest al een keer ingrijpen. Met een hard schot van afstand kwam halverwege de eerste helft toch de terechte 1-0 op het bord. We bleven wel de bovenliggende partij maar wisten niet meer te scoren.

RUST: In de rust de jongens complimenten gegeven. Blijf gewoon zo doorspelen dan komen er vanzelf meer goals.

Tweede helft: De tweede heft begon waar de eerste was afgelopen. Dovo was in de aanval, Roda kwam er gevaarlijk uit. Vanuit het niets viel opeens de 1-1 in de goal. Een hoge boogbal glipte net over de keeper heen en het stond 1-1. Roda was nog niet klaar met juichen of het stond alweer 2-1 voor ons. Meteen vanaf de aftrap een solo naar de goal en een verwoestend schot was genoeg voor de voorsprong. Nu schrp blijven en nog een keer scoren. De 3-1 was een hele slimme goal. Een snelle korte corner gaf genoeg tijd en ruimte voor een mooi geplaatst afstandschot. Knap gedaan jongens! Valk voor tijd viel ook nog de 4-1 in het net. Een voorzet vanaf rechts werd net niet helemaal goed geraakt maar de bal zeilde over de keeper heen zo de goal in. De winst was volledig terecht en we staan nu vast op de tweede plek. Zaterdag de laatste wedstrijd in de najaarscompetitie jongens. We mogen weer thuis, nu tegen Nieuwland F1.