42'

Mannen, 1, Groep 1 29

15 november 2014 15:00

Laak, S. van der

DOVO heeft de volgende ronde van de districtsbeker bereikt. Thuis werd zondag vierdeklasser ASV Fortius met 3-0 verslagen. Rik van der Eerden, Yannick Cornelisz en Leon Toonen waren trefzeker. Alle drie de treffers vielen in de eerste helft.

DOVO begon met enkele mutaties in de opstelling. Zo stond de 19-jarige Jacco van de Brink in de basis, en mocht Jeroen Vrolijk onder de lat plaatsnemen. DOVO begon goed aan de wedstrijd. Zoals verwacht werd er met veel druk vooruit gespeeld, en dat leverde veel kansen op. Leon Toonen kwam na twee minuten al vrij voor doelman Mosch (die eigenlijk de leider was van ASV Fortius, maar desondanks een prima pot keepte), maar het schot van Toonen werd goed gekeerd. Een minuut later kon er alsnog gejuicht worden aan DOVO zijde. Een hoekschop kwam bij de tweede paal op het hoofd van Wouter van der Molen, die de bal goed terugkopte op Rik van der Eerden, die op zijn beurt de bal simpel binnen kon schuiven.

In de elfde minuut krijg DOVO opnieuw een grote kans. Na een goede individuele actie van Yannick Cornelisz kwam de bal bij Leon Toonen, die vanaf twee meter tegen doelman Mosch aan schoot. Een kwartier gebeurde er niet veel, totdat Yannick Cornelisz op de rand van het zestienmetergebied werd gevloerd. De creatieve middenvelder ging zelf achter de bal staan, krulde hem in de hoek, maar Mosch tikte de bal knap uit de hoek. De daaropvolgende hoekschop werd genomen door opnieuw Cornelisz, die de bal goed op de zestienmeterlijn legde. Roy Bakkenes twijfelde niet, en nam de bal vol op de spreekwoordelijke slof. Zijn fantastische schot werd net onder de lat weggetikt door Mosch. Daaropvolgend kopte aanvoerder Van der Molen uit de kluts op de lat.

DOVO bleef gaan en dat bleef resulteren in 100% kansen. Roy Bakkenes kon in minuut 32 doorbreken op rechts, legde de bal vanaf de achterlijn goed terug op Rik van der Eerden, maar de spits miste scherpte en schoot huizen hoog over. Vervolgens kon diezelfde Van der Eerden door komen aan de rechterkant. De spits besloot te schieten, en zijn schot ging net naast het doel. Doelman Mosch nam de doeltrap niet goed, waardoor Geert Vocking de bal mee kon nemen en vrij door kon op het Amsterdamse doel, maar zijn schot ging ook net naast.

In minuut 38 kwam dan eindelijk ‘dat’ doelpunt voor DOVO. Geert Vocking zette goed door op rechts, bal komt bij Leon Toonen die in eerste instantie mist, maar in de rebound bleef Cornelisz rustig en legde de bal simpel achter Mosch. Twee minuten later zette Van der Eerden weer goed door, maar wederom verdween zijn schot naast het doel. In minuut 43 was daar dan eindelijk de 3-0. Een mooi balletje van Cornelisz kwam bij Toonen, die ook zijn doelpuntje meepikte door koelbloedig binnen te schieten. Een minuut later schoot Geert Vocking op de paal en Roy Bakkenes na een goede aanval tegen de keeper. DOVO ging rusten met een 3-0 voorsprong, maar zoals u heeft kunnen lezen, had de teller minimaal op 5 moeten staan.

In de rust kwam er nog meer jeugdig elan in de ploeg van Hans Kraay jr. en Jeroen Peters. Leon Toonen en Geert Vocking werden gewisseld voor Bas Muller en Erik van der Putte. De laatst genoemde kwam drie minuten na rust vrij door op rechts, maar zijn schot ging net naast het doel. Smet op deze wedstrijd was het uitvallen van Yannick Cornelisz. De middenvelder moest vroeg in de tweede helft zich laten vervangen door Tom Gesgarz. In minuut 57  deed ook Jacco van de Brink –die het in zijn officiële debuut van DOVO prima deed- van zich horen met een schot net over het doel van Mosch. Fortius kwam niet om zich in te graven en de deur dicht te gooien, maar probeerde te voetballen en dat sierde de ploeg uit Amsterdam. Zo moest Jeroen Vrolijk even opletten bij een vrije trap van Jason Tjon-Soei-Sjoe, maar verder had de ex-goalie van Ter Leede weinig te doen.

DOVO was in de tweede helft zeer matig in het creëren van kansen, en verder dan een actie van Roy Bakkenes en een schot van Guido de Graaf kwam het niet. Leon Toonen had de 4-0 kunnen maken, maar zijn inzet ging via de paal achter het doel van Fortius. Scheidrechter Van der Laak floot voor het einde, en DOVO bekert simpel verder.

DOVO: Jeroen Vrolijk; Bas Mooij, Wouter van der Molen ©, Mike van der Kooij, Guido de Graaf; Roy Bakkenes, Yannick Cornelisz (53. Tom Gesgarz), Jacco van de Brink, Leon Toonen; Rik van der Eerden (46. Bas Muller), Geert Vocking (46. Erik van der Putte).

Fortius: Danny Mosch, Cedric Directie, Jimmy Adilson Monteiro, Abbas Quanbari, Mustapha Chadid, Claudio Monteiro, Jason Tjon-Soei-Sjoe, Nilton dos Santos da Mata Fernandes, Gilliano Nijman, Daniel Ring, Rachid Guenaoui.