22 november 2014 12:00

Rolefes, F.M.M.

Zaterdag 22 november 2014 Dovo A1 – Sparta Nijkerk A1

Met een waslijst aan blessures vertrok Dovo A1 met krappe selectie richting Nijkerk waar gewonnen moest worden om in het spoor van voorwaarts te blijven en de concurrentie achter ons te laten.
Na de wedstrijdbespreking, waarin werd verteld waar de sterke en zwakke punten lagen van Sparta Nijkerk begon Dovo geconcentreerd en sterk aan de wedstrijd. Dit leverde dan ook gelijk een aantal kansen op voor o.a. Dani, Robin en Derek, maar deze werden niet benut. In de eerste helft had Dovo dan ook weinig te vrezen van Sparta Nijkerk, dit was vooral ook te danken aan het goede verdedigende werk van onze backs Damian en Daan die de buitenspelers van Sparta Nijkerk in hun zak hadden waardoor Sparta Nijkerk amber tot kansen kwam.
Sparta Nijkerk is een ploeg die graag wilde opbouwen en dit was dus ideaal voor Dovo en dit leverde dan ook de voorsprong op in de 38e minuut door goed drukzetten van Joren die daarna gelijk Dani inspeelde die nu fungeerde als aangever in plaats van afmaker met een perfecte pass op Nick die rustig kon binnen schuiven en aantekende voor de 1-0. Dit was dan ook de ruststand.
De 2e helft begon en gelijk vanaf de aftrap was duidelijk dat Sparta Nijkerk gelijk wilde maken en Dovo had het dan ook in het begin van de 2e helft erg lastig, maar kwam het niet echt in de problemen. Nadat het begin van de 2e helft voor Sparta Nijkerk was knokte Dovo zich terug in de wedstrijd en dit leidde dan ook tot stevige duels en kleine opstootjes, hierin liet Dovo wel zien een echt team te zijn waarin iedereen liet zien dat het voor elkaar wilde werken om tot het gewenste resultaat te komen. Zo controleerde Dovo ook de 2e helft grotendeels en creëerde het kleine kansen, deze kansen ontstonden vooral uit dode spelmomenten waarin Patrick en Robin gevaarlijk werden maar dit niet leidde tot de bevrijdende 2-0. De bevrijding kwam uiteindelijk wel voor Dovo in de      65e minuut waarbij Sparta Nijkerk aanviel, maar Dovo stond verdedigend goed en onderschepte de bal dan ook via Joren die de bal vervolgens naar Damian speelde die vervolgens Nick wegstuurde die zijn directe tegenstander omspeelde en de achterlijn kon opzoeken om vervolgens een voorzet te geven en deze kwam dan ook op de inlopende Arjan die vrij kon binnenschieten voor de 2-0 mede dankzij een goede loopactie van Dani. Dit was dan ook de einduitslag, maar dat Dovo deze wedstrijd de 0 hield was toch vooral te danken aan de keeper Guido die Dovo na de 2-0 op de been hield met een paar fantastische reddingen. Na de 2-0 ging Sparta Nijkerk nog aanvallender spelen en ontstond er voor Dovo nog meer ruimte in aanvallend opzicht en had de uitslag nog hoger kunnen oplopen wanneer Dovo dit beter uitspeelde. Over het algemeen was het dan ook een verdiende overwinning voor Dovo. Ook deze wedstrijd was weer te zien dat trainingsarbeid zich beloond zo kwamen er in de wedstrijd vele trainingsoefeningen terug zoals, de wisselpass, 3e man zoeken, druk zetten en de positionering voor de goal bij voorzetten. Je ziet dan ook terug dat we als team sterker worden en ons ontwikkelen als team en individueel dit is ook namens het team complimenten voor onze trainers.
Een ander lichtpuntje aan de kant van Dovo is dat mede door de vele blessures een debutant mocht invallen in de 2e helft Delano die nog maar 1e jaars B is, maar een prima inval beurt kende en liet zien dat die goed op dit niveau meekon. Bedankt voor het meespelen.
Nadat het fluitsignaal had geklonken en de 3 punten voor Dovo binnenwaren, was daar dan ook weer het moment van Herman onze grensrechter die altijd als we winnen op een leuke manier de kleedkamer komt binnenrennen en dan schreeuwt MOMENT SUPREME
En zo wil ik dan ook dit verslag afsluiten MOMENT SUPREME DOVO A1 en op naar de volgende 3 punten.