Valleivogels 4

Mannen zaterdag, 4, 3e klasse H

22 november 2014 13:15

Dhr. van Ravenswaaij

Na vorige week niet te hebben gespeeld vanwege een beker/inhaalprogramma heeft DOVO 4 de goede lijn van de laatste weken doorgezet. Na overwinningen op IJsselmeervogels 4 en Woudenberg 4 was het ditmaal Valleivogels 4 wat met 4-3 werd verslagen. Dit betekende dus de derde overwinning op rij!

DOVO 4 lijkt z'n draai steeds meer te vinden nu het seizoen vordert, in het begin was het nogal zoekende en werd er alleen gewonnen van de ploegen onderin, maar door te winnen krijg je vertrouwen en dat is ook waarmee DOVO 4 de laatste tijd speelt.

Op voorhand was duidelijk te zien dat Valleivogels 4 de strijd zou winnen als het op fysieke kracht aan zou komen, het was dus zaak voor DOVO 4 om de bal het werk te laten doen.
Helaas zat er vanaf het begin veel onrust in het spel. Veel duels werden verloren, of de bal werd onnodig weer ingeleverd.
Zodoende wist het weinig kansen te creëren en was de beginfase zeer rommelig.

Na ca. twintig minuten was de eerste goede kans voor Dico Harteman toen hij uit een voorzet de bal op de paal kopte, in de tegenstoot leek Valleivogels 4 te scoren, maar doelman Jochen Lang redde uitstekend. Zodoende gebeurde er lange tijd niks en uit het niets kregen beide ploegen een kans op een doelpunt.

In de 27e minuut brak Joachim Smit de wedstrijd open voor DOVO 4, op het middenveld kreeg hij de bal aangespeeld en in de aanname versnelde hij langs een tegenstander waarna hij de bal in de lange hoek, via de binnenkant van de paal, binnenschoot, 1-0.

Vervolgens gebeurde er lange tijd weinig, maar vanaf de 38e minuut kreeg Valleivogels 4 de beste kansen en zou het uiteindelijk ook op gelijke hoogte komen.

De eerste kans was voor een speler die de bal aangespeeld kreeg in het strafschopgebied en de bal van dichtbij inschoot, maar Jeroen Dirksen wist de bal op de doellijn met een knappe sliding tegen te houden.
Uit een hoekschop die volgde schoot een speler van Valleivogels 4 de bal uiteindelijk een meter voor het doel over, maar bij de derde actie hielp DOVO 4 de tegenstander in het zadel.
Ron Vermaat werkte een tegenstander tegen de grond en de bal ging op de stip en dit buitenkansje werd uiterst koel benut, 1-1.

Vijf minuten later zette Joachim Smit DOVO 4 weer op voorsprong, vanaf de linkerkant kon hij in het strafschopgebied vanuit een lastige positie hard op doel schieten, de doelman had de korte hoek niet goed afgedekt en hoewel de doelman de bal nog wel kon raken, kon hij deze niet keren, 2-1.

Dit was ook de ruststand en hoewel het allemaal moeizaam verliep, stond DOVO 4 wel weer een doelpunt voor.

Na ca. een minuut spelen in de tweede helft bracht Valleivogels 4 de stand weer terug tot 2-2. DOVO 4 was niet alert genoeg en zodoende kon een speler de bal inschieten.

Het spel golfde wat op en neer, waar DOVO 4 op jacht ging naar een derde doelpunt, loerde Valleivogels 4 op de counter.

Het aanvallende spel van DOVO 4 werd beloond toen Dico Harteman in de 51e minuut de 3-2 aantekende. In het strafschopgebied bleef de bal liggen en Dico was er als eerste bij om deze in de lange hoek te plaatsen.

Zodoende volgde de doelpunten elkaar snel op, en werd de wedstrijd steeds aangenamer om naar te kijken.

In de 63e minuut leek DOVO 4 de wedstrijd te beslissen toen het een strafschop kreeg na een handsbal van Valleivogels 4. Erwin kuis nam het karwei op zich en schoot de bal onberispelijk binnen, 4-2.

De buit leek dus binnen, maar in de 65e minuut liet DOVO 4 zich toch weer onnodig verrassen door de spits die met een individuele actie twee spelers passeerde en de bal langs Jochen Lang schoot, 4-3.

In de resterende 25 minuten kreeg DOVO 4 nog een aantal goede mogelijkheden om de marge weer te vergroten, maar aan de andere kant had Valleivogels 4 vlak voor tijd ook nog de gelijkmaker binnen kunnen schieten.

Gelukkig voor DOVO 4 gebeurde dit niet, scheidsrechter Van Ravenswaaij floot in de 92e minuut voor het einde en DOVO 4 kon weer drie punten toevoegen.

Door deze overwinning is DOVO 4 terug te vinden op de vijfde plaats, één punt achter nummer vier Woudenberg 4, daarentegen is het verschil met de negende plaats maar drie punten, dus het zit allemaal nog heel dicht bij elkaar.

Zaterdag 29 november a.s.speelt DOVO 4 in Den Dolder tegen DOSC 2. Aanvang 12.00 uur.