22 november 2014 15:00

Brink, S. van de

Algemene informatie vooraf:.

Wiets Kommerie is nog steeds geblesseerd net als Sander Koevoet. Wietse heeft de looptraining weer opgepakt en Sander zal dat komende week gaan doen.

Rogier Mennink is vooraf aan onze wedstrijd met de B1 mee geweest en is daarna weer aangesloten.

We moeten met deze wedstrijd meegerekend nog 3 wedstrijden spelen. Mogelijkheid bestaat dat de KNVB de eerste twee wedstrijddagen van het nieuwe jaar nog gebruikt voor wat inhaal en beker of de najaarscompetitie doorplant. Dit betekent dat we nog niet precies weten wanneer we kampioen kunnen worden.

Maar goed eerst de wedstrijd van vandaag thuis tegen VVZ’49 uit Soest.

Algemeen wedstrijdbeeld eerste helft:

Aangezien we vandaag niet over voldoende buitenspelers beschikten speelden we vandaag met een 4-4-2 opstelling met als duidelijke opdracht voor de twee middenvelders op de flanken er veelvuldig overheen te gaan. Met andere woorden als de tegenstander het toelaat speel je dan met 4 voorhoede spelers.

Dit zou vandaag dan ook gebeuren.

Zal vandaag mijn verslag beperken tot wat algemene informatie aangezien ik niet alle goals ga beschrijven wat bij 13-2 wat teveel van het goede is.

Noemenswaardig is de openingsgoal welke binnen 25 seconden er al in lag, via de vleugel kwam de voorzet welke bij de 2e paal werd ingetikt wat een voorbode voor een zeer ruime overwinning zou zijn. Mooi was het wel om te zien dat er veel goals over de vleugels tot stand kwamen en voor de goal werden ingetikt. Het stond 7-0 voordat de tegenstander de eren treffer maakte door een vrije bal, vanaf de rand van de 16 meter, in te koppen, 7-1. Wat ook de ruststand was.

Algemeen wedstrijdbeeld tweede helft:

Wat moet je in de rust vertellen?  Standaard verhaal natuurlijk gewoon blijven voetballen en de combinaties blijven zoeken. Maar bij dit soort ruststanden weet je dat het moeilijk zal worden. Het duurde dan ook tot de 73e minuut voordat we weer een keer scoorde, toen ging het weer snel en liepen we uit tot 12-1 voordat de tegenstander weer wat terug kon doen. En hoe. Een prachtig afstandsschot verdween onhoudbaar achter Stefan. Vermeldingswaardig is nog het doelpunt van Geurt Henken. Het heeft waarschijnlijk wat jaren geduurd maar toen kwam die er uiteindelijk. Voor de ogen van zijn vader tikte hij de bal op aangeven van Omar feilloos achter de keeper en ook al was het de 11-1 hij werd door zijn medespelers gevierd alsof het de winnende in de champions league finale was.

De uiteindelijke uitslag kwam uit op 13-2. Kortom een zeer ruime overwinning op een zeer sportieve tegenstander die ondanks de grote nederlaag bleef voetballen en niet ging schoppen of wat dan ook.

Na afloop van de wedstrijd bleek dat onze naaste concurrent VVZA tegen een nederlaag was opgelopen. Dit betekent dat onze voorsprong inmiddels is opgelopen tot 8 punten met nog twee officiële wedstrijden en misschien nog twee in het nieuwe jaar. Concreet betekent dit dat we bij winst de komende twee wedstrijden, volgend jaar niet meer in te halen zullen zijn.

Komende week staat er een uitwedstijd tegen het fysiek sterke KVVA op de planning uiteraard uit Amersfoort.