4 - 4

DOVO JO11-6

E-pupillen zaterdag, E6, 4e klasse 27

22 november 2014 9:45

Zaterdag 22 november vertrokken we om 8.40 vanaf de KFC om een wedstrijd in Amersfoort te spelen tegen Nieuwland E7. Deze ploeg staat momenteel 1 punt boven ons en is dus een echte concurrent in de stand.

We begonnen prima aan deze wedstrijd. Na 5 minuten maakte Rauf de 0-1 door keurig in de linkeronderhoek de bal langs de keeper te tikken. Nog geen 5 minuten later gaf Rauf de bal aan Yannick, die zich goed vrijgelopen had, Hij maakte de 0-2. Dat leek kat in het bakkie...

De spelers van Nieuwland pepte zichzelf op door te roepen: "Doorgaan" en "Nog niets aan de hand.". Dat hielp, want de eerstvolgende aanval van Nieuwland had direct effect en onze verdediging werd goed uitgespeeld. We stonden te compact en één speler van Nieuwland kwam hierdoor erg vrij te staan voor het doel. Hij scoorde de 1-2.

De 10 minuten die volgden hielden we het eigen doel goed schoon, maar we vergaten ook zelf te scoren. We hadden daar diverse kansen voor, maar de keeper en de grootte van het doel werkten niet mee. Wat gingen er veel kansen net mis: op de paal, net naast of net over.

De laatste minuten van de eerste helft bleven we te veel op de bal gericht. We verlieten te veel onze posities en letten niet goed op onze directe tegenstander.
In de 5 minuten hierna kregen we 3 doelpunten om onze oren: 4-2!

In de rust moesten we ons zien te herpakken, want verliezen hoefde echt niet.

Pas in de 40e minuut was het Yannick die de bal door het doel wist te schieten. Er werd door sommigen nog getwijfeld of het wel een doelpunt was, maar de bal was echt in het doel gegaan, maar via een gat in het net er ook weer uit. De scheidsrechter had het gelukkig goed gezien. Stand 4-3.

Wat werd het nog spannend, want er moest minimaal nog een doelpunt bijkomen.
Een hoekschop aan het einde van de wedstrijd werd door Aron mooi voorgegeven en door Yannick binnengekopt: 4-4. Dat is ook de eindstand gebleven.

We moeten het veld breder houden en niet met 5 man naar de bal rennen. Verder goed op onze directe tegenstander letten en bij hem blijven. Doen we dat, dan kunnen we dit soort wedstrijden makkelijk winnen. Jammer dat we dit af en toe vergeten zijn en dat de tegenstander dit prima heeft afgestraft.