Mannen, 2, Groep 1 18

15 november 2014 12:15

Wesselink, R.J.

Opstelling DOVO 2

IJSSELSTEIN -  DOVO 2 heeft zich geplaatst voor de 3e bekerronde. In IJsselstein op sportpark Groenvliet werd IJFC 2 relatief eenvoudig aan de kant gezet (1-3). Pas in de slotfase namen de Veenendalers afstand (op het scorebord) van de IJsselsteinse Football Club.

Na de poulefase van drie wedstrijden (augustus) en de 1e ronde in oktober (winst op SVL) trad DOVO 2 - met een 100% score op zak - aan in het Utrechtse IJsselstein. De eerste 20 minuten werd IJFC 2 met goed voetbal en mooi aanvallend spel onder druk gezet en gehouden. Het leverde vrijwel direct kansen en mogelijkheden op voor DOVO, maar nog geen doelpunten. In de 22e minuut werd een voorzet van Thijs Klopper bij de 2de paal op Daan Koenen tot grote kans gebombardeerd, Koenen speelde de bal voor het doel en deze werd netjes ingetikt door linkerspits Tim Boogers: 0-1.

Het spelniveau ging vervolgens van goed naar redelijk maar ook zo nu en dan slordig door de rode equipe. Het legde nog wel enkele prima aanvallen op de kunstgrasmat maar wederom werd er te weinig mee gedaan qua doelpogingen en echte kansen. DOVO liet in deze fase duidelijk de teugels eventjes vieren maar hield verder wel de controle. De rust werd bereikt met een te magere voorsprong.

Na de thee kreeg DOVO de handjes voller aan IJFC. Gaandeweg liet de thuisclub de tactiek los en schakelt meer over op vroeger druk zetten en soms opportunistisch voetbal. In de 60e minuut een tegenaanval van IJFC, door laconiek spel op het middenveld van DOVO. Dat leverde prompt - in een 1v1 situatie met doelman Koen Hagelstein - een doelpunt op voor de thuisclub: 1-1. DOVO zette vervolgens weer aan – voerde een dubbele wissel in – en zette de thuisclub onder druk.  Al binnen tien minuten loont die dadendrang. In de 68e  minuut – als gevolg van de druk - een vrije trap van Gerard Diepeveen, ongeveer 30 meter schuin voor het doel. De mooie trap werd op waarde/richting goed ingeschat én uitstekend ingekopt door verdediger Marco de Gooijer: 1-2.

DOVO bleef vervolgens controle houden over de wedstrijd. In de 85e minuut wederom een vrije trap van Gerard Diepeveen, deze keer naar de ingevallen Edwin Elbertsen. Zijn voortzetting was heel goed en werd uitstekend ingetikt door Ruben Rentenaar: 1-3. Met dit doelpunt werd de eindstand definitief bepaald. Over het geheel werd er deze regenachtige dag vrij goed gespeeld. De uitslag had groter uit kunnen vallen als de kansen wat beter benut zouden worden. Scheidsrechter Wesselink hoefde niet naar de kaarten te grijpen deze wedstrijd. Ook dat was weer een mooi gegeven.

DOVO 2 plaatst zich derhalve voor de volgende bekerronde. Deze ronde zal worden gespeeld in het weekend van 20 december 2014. A.s. zaterdag wordt de competitie hervat met een uitduel bij rkav Volendam 2. De aanvang bij het ‘Andere Oranje’ is 12.00 uur.

IJFC 2 - DOVO 2 1-3 (0-1)

Opstelling DOVO: Koen Hagelstein, Leon Parrin, Marco de Gooijer, Daan Koenen, Mike Schoeman (Erwin van Manen), Michel de Kruif (Jan Sterkenburg), Gerard Diepeveen, David Scholte, Tim Boogers (Edwin Elbertsen), Ruben Rentenaar, Thijs Klopper.

Niet gespeeld: Harm-Jan Haan (blessure), Rik Bevaart (blessure), Lester Scholte (blessure).