B-junioren, B2, Groep 2 33

15 november 2014 12:45

Algemene informatie vooraf:

Nog steeds geblesseerd Sander Koevoet en Wiets Kommerie. Wietse heeft inmiddels de looptraining weer opgepakt. Ook Niels Willemsen was afwezig..

Op het programma stond de laatste poule wedstrijd in de beker competitie. Bij winst of gelijkspel zouden we ons plaatsen voor de knock out fase. Tegenstander was CDW B2 aanvang 12.45uur uit in Wijk bij Duurstede.

Algemeen wedstrijdbeeld eerste helft:

Vooraf een bijzonder verzoek wat het vermelden waard is. We waren aan de warming up begonnen toen iemand van CDW (zou zomaar de accommodatie manager kunnen zijn anders zou ik het ook niet weten wie zich hier druk over kan maken) of wij aan de andere kant van het hoofdveld wilden warm lopen omdat de dug out van CDW aan deze kant stond en het gebruikelijk is dat daar dan CDW de warming up doet. Je kunt je er maar druk om maken maar gezien de recente discussie in Nederland over o.a. zwarte Piet verbaast niks mij meer!!

Maar goed de koude oorlog voering was blijkbaar begonnen.

Hopelijk konden we de lijn van vorige week doorzetten qua voetbal, helaas bleek dat in het begin niet echt te lukken. CDW startte fel en zat er kort op. Normaal hebben we daar niet veel problemen mee aangezien je dan de bal snelheid hoog moet houden zodat de tegenstander er toch niet aan kan komen. Dit lukte niet direct en de start was lastig. Toch kwamen we redelijk snel op voorsprong. In de 10e minuut werd Aron de diepte in gestuurd en gebruikte goed zijn lichaam om aan de bal te blijven en stond daardoor alleen voor de keeper en plaatste de bal langs hem, 0-1. Daarna begonnen we wat beter te voetballen en probeerden met combinaties de fysieke duels voor te blijven, dit lukte maar gedeeltelijk.

Niet dat we zelf heel veel kansen weggaven. In de 25e minuut was het, door goed doorzetten van Johan, Omar die de voorsprong verdubbelde, 0-2.

We hadden nu de mogelijkheid om CDW definitief te verslaan echter verzuimde we dit zodat ze er toch nog een beetje in bleven geloven met deze 0-2 ruststand.

Algemeen wedstrijdbeeld tweede helft:

Ook nu gaven we in de rust aan dat we snel de beslissing moesten forceren en niet, net als vorige week, direct een tegendoelpunt moesten oplopen aangezien de tegenstander er dan weer in begint te geloven. Tegen de jongens gezegd dat de balsnelheid omhoog moest zodat we minder de duels hoefden aan te gaan.

De tweede helft begon rommelig en we creëerden op dat moment niet veel kansen meer. Het was dan ook CDW dat in de 13e minuut de aansluitingstreffer mocht maken. Niet ingrijpen op de linkerkant bracht de bal voor het goal waar een speler van CDW wel raad mee wist en Stefan verschalkte, 1-2.

Dan weet je dat je alle zeilen bij moet zetten aangezien de tegenstander er weer in gaat geloven. Gelukkig bezitten we over voldoende kwaliteit om ook hier uiteindelijk mee om te gaan. Mogelijkheden waren er maar of we speelden de bal niet snel genoeg of de tegenstander greep in op welke manier dan ook.

Toch gooiden we vlak voor tijd de wedstrijd definitief in het slot. Het was Kaya die alleen op de keeper afging en de beslissing bracht, 1-3.

Het had daarna nog verder kunnen oplopen maar daar was het de wedstrijd niet voor en waren wij niet scherp genoeg. Het betekende wel dat we de poule fase in deze bekercompetitie als winnaar afsluiten en door gaan naar de knock out fase.

Volgende week pakken we de competitie weer op met een thuiswedstrijd tegen VVZ.