25 oktober 2014 10:30

Op 25 oktober hebben we een oefenwedstrijd tegen Scherpenzeel E1 gespeeld. Zij spelen 1 klasse hoger en staan daar keurig 2e. We hebben vorig jaar ook wel tegen hun gespeeld en dat was toen niet makkelijk. We hebben nog geen punten van hun weten te pakken.
Noah was op vakantie, maar gelukkig was Luuk weer zo aardig om ons te helpen vandaag.

We waren er op uit om het hun niet zo makkelijk te maken en in balbezit vooral goed op het overspelen te letten. Dat ging ons behoorlijk goed af.

Na 10 minuten werd er een bal van grote afstand richting het DOVO-doel geschoten. Deze kwam net onder de lat door en was dus onhoudbaar voor Luuk: 1-0.
Zelf kregen we een paar kansen, maar die gingen er helaas niet in. Ze hadden ook wel een hele grote keeper... Toch bleven we goed doorgaan en kansen zoeken. De 1-1 moest toch komen. Van de 1-1 kwam het in de eerste helft jammer genoeg niet. Wel hielden we het eigen doel verder schoon en met 1-0 gingen we de rust in.

In de tweede helft waren we toch een stuk feller geworden en kregen we een paar mooie kansen. Ook geplaatste ballen in de hoeken werden nog net eruit getikt door de Scherpenzeelse keeper.
We hadden moeite om het veld goed breed te houden en we stonden soms met te veel man bij de bal. Hierdoor kreeg Scherpenzeel een mooi uitgespeelde kans, omdat zij de ruimte wel benutten. Een mooie pass voor het doel werd eenvoudig in het doel geschoten: 2-0.

Dit zorgde ervoor dat we nog wat feller werden en beter de duels in gingen. We lieten ons niet zomaar wegzetten. Een mooie voorzet van Yannick werd eenvoudig ingetikt door Jim: 2-1.

We kregen hierdoor een boost en meer overwicht en speelden veel op de helft van de tegenstander. Toch duurde het nog best lang voordat er nog een doelpunt viel. Amaan gaf de bal een harde trap en via een mooie boog belande deze over de keeper en onder de lat door in het doel: 2-2. We voelden dat er nog meer in zat en gingen lekker door.
Over en weer kwamen er in de hectische slotminuten nog wat kansen, maar de eindstand bleef 2-2. Zelfs qua soorten doelpunten was de stand gelijk (beide teams scoorden met 1x lobbal en 1x voorzet met intikker)

Een goede wedstrijd, die gewonnen is door het publiek. Complimenten aan ons team en we moeten op deze manier verder gaan!