B-junioren zaterdag, B2, 2e klasse 13

8 november 2014 11:00

Algemene informatie vooraf:

Wietse Kommerie is nog steeds geblesseerd net als Sander Koevoet.

Op het programma stond de wedstrijd tegen het op de 3e plaats staande Roda’46 B3. Onder wederom prachtige weersomstandigheden trapten we om 11.00uur af.

Algemeen wedstrijdbeeld eerste helft:

Na de “bijzondere” wedstrijd van afgelopen week tegen SO Soest moeste we nu thuis dus aantreden tegen Roda’46 uit Leusden. Een vereniging dat ook bekend staat om zijn goede jeugdopleiding dus wisten we wat we moesten doen.

Vanaf het begin startte we goed. Met goed positie spel werd rustig geprobeerd de voetballende oplossing te zoeken. Wat resulteerde in wat mogelijkheden in de eerste 20 minuten maar het vizier voorin stond nog niet op scherp en de keeper lag een aantal malen in de weg. Wat wel opviel was dat we weinig kansen weggaven. In de 23e minuut was het dan toch raak, een steekbal van Matthijs op Kaya die met een geblokt  schot de stand op 1-0 bracht. Direct daarna was het weer raak echter de grensrechter had buitenspel geconstateerd wat de scheidsrechter overnam. In de 28e minuut was het toch raak en verdubbelde we onze voorsprong. Een corner van Omar belande op het hoofd van Tim die de keeper nog kon pareren echter in de rebound van Tim was hij gezien en rolde de bal langzaam over de doellijn, 2-0.

We bleven met verzorgt voetbal de aanval zoeken en de combinaties waren niet van de lucht. Diverse mogelijkheden volgden. In de 38e minuut stond Omar aan de basis van misschien wel de mooiste actie deze competitie. De bal werd in het zestienmeter gebied op hem ingespeeld en met een onnavolgbare actie achter zijn standbeen draaide hij om zijn directe tegenstander heen waardoor hij vrij op de keeper af kon gaan en zonder voor eigen succes te gaan schoof hij de bal op Kaya die de bal door de benen van de keeper in het goal schoot, 3-0. Dit was dan ook de ruststand.

Algemeen wedstrijdbeeld tweede helft:

In de rust werd er aangegeven dat we een goede eerste helft hadden gespeeld en dat we geconcentreerd moesten blijven direct na rust en zo snel mogelijk de wedstrijd in het slot moesten gooien door de vierde erin te schieten.

Als begeleiding sta je met je ogen te knipperen als er na welgeteld 30 seconden de bal in het netje ligt. Helaas wel aan de andere kant. Communicatie probleem achterin tussen Mathijn en Stefan stond aan de basis van deze goal, 3-1.

Wel goed om te zien dat de jongens niet echt onder de indruk waren en de wedstrijd gewoon weer oppakte. In de 10e minuut was het bijna raak door een  van Menno welke op de paal belande. In de 11e minuut was het dan toch raak, Omar kreeg de bal en gaf hem diep op Johan die de bal netjes over de keeper schoot, 4-1.

Zoals gezegd stond het achterin als een huis met Stefan op goal en Tim en Achraf centraal met op de backs Geurt en Marnix in de 1e helft en met Mathijn in de 2e helft.

Als dan ook het middenveld dat doet wat het moet doen en met steekballetjes onze voorhoede vrij kan zetten dan is het allemaal mooi om te zien. In de 22e minuut was dat dan ook weer het geval. Met een mooie voetbeweging gaf Matthijs de bal in de diepte op Aron die vrij op de keeper kon doorlopen en deze kans niet aan zich voorbij liet gaan, 5-1.

Direct daarna was het Aron die met een solo de 6-1 in binnen schoot, even leek het erop of hij er toch teveel voorbij wilde gaan maar uiteindelijk besloot hij om de bal toch nog maar op het goal te schieten.

Het had uiteindelijk dubbele cijfers kunnen worden echter daar was toch de concentratie te ver weg en bleef de teller uiteindelijk op 7-1 steken door Achraf die uiteindelijk ook maar mee naar voren ging en de bal op aangeven van Omar binnen schoot.

Al met al een mooie overwinning met goed combinatie voetbal en prachtige acties. Volgende week ligt de competitie een weekje stil vanwege beker verplichtingen. Wij zullen dan ook aantreden tegen CDW om voortzetting in de bekercompetitie te bewerkstelligen zullen we minimaal gelijk moeten spelen.

Uiteraard gaan we voor de overwinning want wie gokt op een gelijkspel krijgt vaak de deksel op zijn neus.