40'
...

F-pupillen zaterdag, F1, 1e klasse 10

8 november 2014 8:30

Zaterdag mochten we aantreden tegen VVZA F1. De tegenstander stond in de middenmoot. Wat gewonnen en wat verloren. Aan de uitslagen kon je wel afzien dat het wederom geen makkie zou gaan worden.

We hadden omgekleed in de kleedkamer van het eerste en in de wedstrijdbespreking had Jacco de jongens gevraagd om weer lekker te pingelen en daarna proberen over te spelen.

De eerste helft begon prima. De tegenstander begon lekker fel en zette ons meteen onder druk. Onze jongens voetbalden daar prima onderuit en speelden de bal goed over. Na 10 minuten kwamen we op een 1-0 voorsprong. Een mooie aanval over rechts werd prima ingetikt. Onze tegenstander was echter niet van plan om het al op te geven. Met veel inzet pakten ze de bal vaak goed van ons af. De spits bleef voorin staan en wachte op zijn kans. Vlak voor rust lukte dat en zo scoorde VVZA de gelijkmaker.

RUST: In de rust de jongens gezegd dat ze eigenlijk gewoon lekker stonden te voetballen en dat ze vooral zo door moesten gaan. Dit seizoen hadden we al 2 x eerder 1-1 gestaan in de rust, vervolgens liepen we beide keren uit naar 5-1 in de tweede helft....

Tweede helft: Vanaf de aftrap pakten we de wedstrijd weer goed op. We bleven mooi vanuit onze posities voetballen en speelden de bal goed naar elkaar over. Na 3 minuten viel de 2-1 wat gelukkig. De 3-1 scoorden we uit een penalty en de 4-1 was het einde van een prachtige aanval. Na 32 minuten was het wederom zo dat we na een 1-1 ruststand weer met 5-1 voorstonden. De wedstrijd was gespeeld en dat was te merken. De concentratie verslapte iets en we lieten VVZA weer iets terugkomen in de wedstrijd. De 5-2 was een hele aparte....Een terugspeelbal op onze keeper glipte onder zijn voet door. Snel rende hij achter de bal aan en hij kon de bal met een mooie duik nog net voor de lijn tegenhouden. Hij gleed echter helemaal door de goal in. Snel liet hij de bal los, vlak voor de lijn. Toen hij hem echter wilde oppakken bleek hij met zijn schoenen vast te zitten in het net en kon dus net niet meer bij de bal komen.... De spits van VVZA zag dat als eerste en liep snel naar de los liggende bal en schoot hem erin. Vlak voor tijd wisten beide teams nog een keer te scoren wat de eindstand op 6-3 bracht.

Wederom een mooie pot voetbal jongens! We zien iedere wedstrijd veel dingen terug waar we op trainen. Mooi om te zien dat jullie dat allemaal zo snel en goed begrijpen.

Volgende week mogen we naar de buren voor de beker.