Erik Randewijk (intikker)
Joachim Smit (schot)

Mannen zaterdag, 4, 3e klasse H

8 november 2014 15:00

DOVO 4 heeft zichzelf een uitstekende dienst bewezen door Woudenberg 4 met 1-3 te verslaan.
Op het mooie sportcomplex was DOVO 4 vanaf de eerste minuut de bovenliggende partij, en hoewel Woudenberg 4 liet zien dat het over een aardig elftal beschikt, was het DOVO 4 wat de zege uiteindelijke meer dan verdiende.

Net als vorige week tegen IJsselmeervogels 4 was de beginfase voor DOVO 4, de eerste kans was na een paar minuten spelen toen Joachim Smit op de achterlijn de bal voorgaf op Ofra Korthuis die al klaar stond om de bal binnen te schieten, maar de doelman wist met een goede reflex de bal nog net weg te tikken.

Even later kreeg Ofra Korthuis wel de mogelijkheid om te schieten, maar zijn schot verdween hard op de paal. Woudenberg 4 kwam met de schrik vrij en DOVO 4 had de touwtjes al vroeg in handen.
Woudenberg 4 wist zich geen raad met het aanvallende spel van DOVO 4 en had wederom geluk toen Joachim Smit een aantal spelers uitspeelde en de bal uiteindelijk ook op de paal schoot. Zodoende veel pech voor DOVO 4.

In de 11e minuut was het wel eindelijk raak voor DOVO 4 toen Arjen van Braak uit een hoekschop van Joachim Smit de bal fraai binnenkopte, 0-1.

De verdediging van Woudenberg 4 had de handen vol aan Joachim Smit en kon hem niet afstoppen in de voorbereiding op de 0-2 in de 26e minuut. Een solo waarbij hij meerdere tegenstanders zijn hielen liet zien stelde Erik Randewijk uiteindelijk in staat om de bal op de doellijn het laatste tikje te geven.

Woudenberg 4 leek zich vanaf dat moment te beseffen dat er in een hogere versnelling gespeeld moest worden, met een aantal goede voetballers op het middenveld en voorin probeerde het gevaarlijk te worden, maar DOVO 4 vormde een goed blok waar men vrijwel niet doorheen kwam.
Woudenberg 4 probeerde het vervolgens met schoten van afstand maar die vlogen vrijwel allemaal over het doel of waren geen probleem voor doelman Jochen Lang.
DOVO 4 ging de rust in met een 0-2 voorsprong.

Vroeg in de tweede helft leek de wedstrijd gespeeld toen Joachim Smit in de 50e minuut 0-3 aantekende. Ofra Korthuis zocht de verdediging op van Woudenberg 4, naast zich stond Joachim vrij, die ontving de bal en schoof de bal vervolgens langs de doelman.

Woudenberg 4 ging iets anders spelen, een alles of niets poging, en daarmee kreeg het een flink aantal kansen. Peter Köhnen kon de bal na een kopbal nog net via de lat over het doel koppen en Dico Harteman haalde een inzet op knappe wijze van de doellijn. De druk nam toe en DOVO 4 kon een doelpunt dus maar net voorkomen.

Aan de andere kant kreeg DOVO 4 daardoor veel ruimte voor de counter, Erwin Kuis zag zijn schot gepareerd worden door de doelman die de bal nog net over kon tikken.

Woudenberg 4 zou toch nog een doelpunt maken toen DOVO 4 deze in feite cadeau gaf. Een verkeerde terugspeelbal op het moment dat DOVO 4 in de voorwaartse beweging was leidde in de 83e minuut tot de 1-3.

Vervolgens kreeg DOVO 4 nog een aantal mogelijkheden die beter uitgespeeld hadden moeten worden, maar bij een 1-3 stand maalde niemand daar meer om.
DOVO 4 pakte drie belangrijke punten en als het zo speelt als vandaag dan moet het zeker aan kunnen haken bij de top 5 in deze competitie.

Zaterdag 15 november a.s. is DOVO 4 vrij. Zaterdag 22 november speelt DOVO 4 thuis tegen Valleivogels 4.