Jan de Haan

Aan de ambiance, het weer, het veld en de voorbereiding kon het deze keer niet liggen.
Dovo mocht op het hoofdveld aantreden tegen Roda uit Leusden, die geheel onverwachts in een Braziliaans tenue op het veld verschenen.
Dovo 5 kon daarom de groene shirts weer inruilen voor het eigen rood en begon aan de warming up. Helaas viel daarbij onze lincksback Ron Aalders uit met, naar het lijkt, een oude blessure. Sterkte Ron.
Niels van der Schee kon daardoor in de basis starten, waar hij al zo lang op aasde en de wedstrijd kon beginnen.
Ronny de Man hanteerde de vlag en de toeschouwers langs de lijn lette op zijn zoontje die heerlijk lag te slapen. Top De Man.
De wedstrijd ging van start en Dovo leek de sterkere ploeg. De mogelijkheden zouden er zijn deze middag.
Scheidsrechter Jan de Haan zou deze middag de penalty vaak als straf hanteren en de eerste was voor Roda. Deze keer kon keeper Van Manen de strafschop niet keren.
0-1 Roda

Van Manen stond weer een keer onder de lat aangezien onze nieuwe keeper een medische ingreep had gehad waar we hier niet verder over uit zullen wijden. Sterkte Jacco.
Vervolgens ging Dovo op zoek naar de gelijkmaker en de scheids gaf de volgende penalty aan Dovo, toen Gerwin onderuit gehaald werd in de 16. Hij bood later zijn excuses aan voor de val, maar dat was een formaliteit. Gerwin wist de penalty zelf hoog in de hoek te plaatsen waardoor de keeper kansloos was.
1-1 gelijk.

Ondanks dat het nog een paar minuten tot de rust was, bleef Dovo drukken en kreeg het de beloning door vlak voor rust de 2-1 te maken. Dit doelpunt werd vooraf gegaan door goed doorzetten van onze harde werker Henk Nieboer. Hij ging door op een schijnbaar onhaalbare bal en maakte een stevige maar correcte sliding op de bal en kon vervolgens een mooie assist verzorgen door terug te leggen op een medespeler. Stephan van Dijk was de gelukkige, hij zou later nog gelukkiger zijn, maar hierover later meer.
2-1 Dovo en rust.

Ook na de thee, die er trouwens niet was, bleef Dovo de bovenliggende partij, werd er veel gebruik gemaakt van het aanspelen van de diepe spits Albert en was er veel ruimte in de verdediging van Roda. Hierdoor kreeg Dovo ook veel mogelijkheden en uiteindelijk was het Jaco de Wit die de 3e treffer voor de rooien wist te maken.
3-1 Dovo

Roda liet het er nog niet bij zitten en gingen door oportunistisch voetbal en het inbrengen van een nieuwe spits, die net was komen aanwandelen, voor de aansluitingstreffer. De scheidsrechter van vanmiddag bedacht dat het alweer een tijdje geleden was dat hij een penalty gaf, dus de bal ging op de stip na een discutabele actie in het rode strafschopgebied. Keeper Van Manen had voor de wedstrijd nog een nieuwe penalty tactiek uitgedacht en wist deze strafschop gewoon klemvast te pakken. Complimenten!
Helaas wist kort daarna Roda toch de aansluitingstreffer te maken en werd het toch weer ouderwets billenknijpen met nog een paar minuten op de klok, dacht de grensrechter.
3-2 Dovo

Die paar minuten bleek nog wel een kwartier te zijn en Roda begon er weer in te geloven. En je gelooft het of niet, scheidsrechter Jan de Haan gaf zijn 4e penalty van de middag en helaas wist Roda's aanvoerder deze te maken en stond het toch weer gelijk. Het zou toch niet?
3-3 gelijk

Ook Dovo ging niet bij de pakken neerzitten en bleef de aanval zoeken. Halverwege de tweede helft was Peter van der Meulen nog ingevallen die een hoop meters voor het team aflegde. Bedankt Peter dat je nog even mee wilde doen. Basisspeler Niels van der Schee had het veld voor Peter verlaten en voegde zich bij zijn ouders die natuurlijk weer langs de lijn te vinden waren.
Met nog een paar minuten te spelen leek de wedstrijd op een remise af te stevenen. Iets wat voor Dovo toch als een verlies zou voelen. Nog een keer werd de bal naar voren gebracht en werd Albert aangespeeld, die wist de bal goed te controleren en keurig terug te leggen op de nummer 10 van vandaag Stephan van Dijk. Ondanks dat hij niet het shirtnummer 10 mocht dragen, wist hij de terugspeelbal heel beheerst in het rechter onderhoekje te plaatsen. Zijn tweede van de middag en zijn belangrijkste van dit seizoen tot nu toe. De euforie was groot en de halve bank kwam het veld in stormen om deze treffer mee te vieren. De winst was binnen aangezien de scheids kort na de 4-3 de fluit nog een laatste keer hanteerde. Dit keer niet voor een penalty maar voor het einde van de wedstrijd.