4 - 3

IJsselmeervogels 4

Mannen zaterdag, 4, 3e klasse H

1 november 2014 12:30

In een spannende en leuke wedstrijd tegen IJsselmeervogels 4 trok DOVO 4 uiteindelijk aan het langste eind. Erwin Kuis bezorgde DOVO 4 tien minuten voor tijd drie punten door de 4-3 aan te tekenen.

Gezien de ranglijst was dit op voorhand een belangrijke wedstrijd. Het verschil was drie punten in het voordeel van IJsselmeervogels 4 en een overwinning was ook noodzakelijk om afstand te nemen van de onderste ploegen.

DOVO 4 begon goed aan de wedstrijd en stond in de 8e minuut al op een 1-0 voorsprong.
IJsselmeervogels 4 speelde achterin de bal rond, een speler tikte de bal te zacht terug op een medespeler waardoor André van Soest ertussen kon komen. Met een goede actie tikte hij de bal langs een tegenstander en zette vervolgens de uitgekomen doelman op het verkeerde been om de bal vervolgens in het lege doel te schieten.
In de 11e minuut kon DOVO 4 wederom juichen toen Joachim Smit vanaf de middenlijn aan een sprint begon, daarbij door niemand kon worden afgestopt en de bal vervolgens langs de doelman schoot, 2-0.

Zodoende leek het een makkelijke middag te gaan worden, maar waar IJsselmeervogels 4 fouten maakte, deed DOVO 4 dit ook en werd het in de 14e minuut 2-1.
Peter Köhnen probeerde achterin een speler uit te kappen, maar de spits pakte de bal af en schoof de bal onder doelman Corné Sjoer.

DOVO 4 leek al snel orde op zaken te stellen toen Arjen van Braak in de 17e minuut vanaf ca. 35 meter de lat raakte, maar Erwin Kuis in de rebound de 3-1 binnen wist te tikken.
Vervolgens kreeg DOVO 4 nog een aantal goede kansen, maar deze werden niet verzilverd.

Het tempo lag hoog, beide ploegen zochten bij balbezit snel de aanval en dit zorgde voor een leuk schouwspel.

In de 24e minuut kwam IJsselmeervogels 4 terug tot 3-2, onnodig balverlies aan de kant van DOVO 4, een snelle omschakeling van de gasten en de bal werd door de rechtsback in de lange hoek geschoten.

De gelijkmaker viel in de 32e minuut minuut na een fout van gelegenheidsdoelman Corné Sjoer. Met de bal aan de voet zag hij een spits die druk zette over het hoofd, de uittrap werd geblokt en de bal verdween in het doel, 3-3.

Vlak voor rust kreeg DOVO 4 nog een kans om op voorsprong te komen, een duw van een IJsselmeervogels 4-speler in de rug van Erwin Kuis betekende een vrije trap op de rand van het strafschopgebied, maar de bal van Jeroen Dirksen verdween naast het doel.
Ruststand 3-3.

Zoals vaker dit seizoen is de tweede helft van een heel ander niveau dan de eerste helft aan de kant van DOVO 4. In aanvallend opzicht verloor het veel te snel de bal en verdedigend moest het steeds vaker een overtreding maken om IJsselmeervogels 4 af te stoppen.

IJsselmeervogels 4 werd dus sterker en hoewel het niet veel verder kwam dan afstandsschoten en hoekschoppen, moest DOVO 4 uitkijken dat het geen doelpunt om de oren kreeg.

Zo nu en dan wist DOVO 4 ook in aanvallend opzicht een aanval op te zetten, maar de assistent-scheidsrechter van IJsselmeervogels 4 in de tweede helft, de gewisselde rechtsback uit de eerste helft, vond het nodig om een aantal momenten van DOVO 4 af te vlaggen zonder dat er sprake was van buitenspel.

In de 81e minuut ging Jan Tabak aan de linkerkant van het veld diep en ontving de bal, maar op dat moment stond de assistent-scheidsrechter alweer met de vlag in de lucht, buitenspel of niet, de scheidsrechter liet doorspelen, wellicht dat hij DOVO 4 nu eens het voordeel van de twijfel gaf.
Jan gaf de bal voor op Erwin Kuis die richting eerste paal was gelopen en zijn schot via het lichaam van de doelman uiteindelijk in het doel zag verdwijnen, 4-3.

Met nog ca. tien minuten te spelen hield DOVO 4 het onnodig spannend door soms vrij laconiek om te springen met de bal rond het eigen strafschopgebied. Mensen proberen uit te spelen, een bal in te spelen terwijl een speler werd gedekt, momenten waarop je als aanhanger van DOVO 4 je hart vasthield.

Corné Sjoer kon de gelijkmaker ternauwernood voorkomen na een zwakke opbouw, met een snoekduik kon hij een schot nog net naast het het doel tikken.

Niet veel later werd er afgefloten door de uitstekende leidsman en kon DOVO 4 de overwinning vieren.

Door deze overwinning is DOVO 4 niet geklommen op de ranglijst, IJsselmeervogels 4 staat op basis van het doelsaldo nog steeds boven DOVO 4, maar is er wel afstand genomen van DOSC 2 en Candia'66 2.
Eemnes 2 hijgt in de nek met drie punten minder, maar heeft wel een veel slechter doelsaldo.

De volgende tegenstander van DOVO 4 is Woudenberg 4 en die ploeg vinden we terug op de derde plaats. Het verschil op papier is duidelijk aanwezig, of dit ook zo is op het veld zien we zaterdag!