A-junioren zaterdag, A1, 4e divisie F

1 november 2014 14:30

Brokelman, D.

Zaterdag 1 november 2014, een dag waarop DOVO en Voorwaarts Twello beide het periodekampioenschap konden pakken. Bij winst gaat DOVO met de periode naar huis en bij dan ook maar het minste puntenverlies ging het periodekampioenschap naar Voorwaarts A1.

Na een lange reis en voorbereiding vol gezonde wedstrijdspanning was DOVO A1 klaar om de beladen wedstrijd te starten.De wedstrijd begon met de aftrap van Voorwaarts waarbij direct een schot op goal werd gelost die echter enkele meters naast het doel belande. DOVO kon de wedstrijd in balbezit beginnen en probeerde voetballend van achteruit de bal richting het doel van Twello te verplaatsen. Door druk van Twello werd de doelman van DOVO geforceerd om regelmatig de lange bal te hanteren.

Al vroeg in de wedstrijd kwam DOVO op voorsprong door een prachtige pass van de middenvelder Joren Epskamp die de rechtsbuiten van DOVO diep stuurde, waarnaar de bal cross werd  binnengeschoten linksboven in het doel. De 0-1 kwam op naam van Nick Rosmolen.DOVO wist echter de voorsprong niet lang vol te houden. Twello wist zijn snelle buitenspelers goed te bedienen en dit leidde veel gevaar voor DOVO. Dit gevaar leidde tot een penalty enkele minuten na de goal van DOVO. Voorwaarts Twello maakte door middel van een penalty de gelijkmaker (1-1).DOVO probeerde weer de wedstrijd op te pakken en zetten veel druk naar voren.

Door veel steekballen naar de flanken werd de 2e goal tot stand gebracht. Een actie van de linksbuiten Arjan leidde tot een lage voorzet die via de verdediger van Twello bij Dani terecht kwam die als een echte spits op de goeie plek stond en de bal rustig kon binnenschieten.Door enkele verkeerde keuzes van DOVO lukte het de club uit Veenendaal niet om op een 3-1 voorsprong te komen. En zoals de voetbalregel zegt: ‘Als je niet scoort, doet de tegenstander dat wel’ en Twello kwam wederom op gelijkspel door een fraaie goal van de nummer 9 die van ongeveer 25 meter de bal over de keeper van DOVO wist te schieten.Weer kwam de stand op een gelijkspel en beide ploegen probeerde met alle inzet om op voorsprong te komen.

Twello bleef zijn flanken benutten door vele crosspassen vanuit achteruit. Door een opening van achteruit naar de linksbuiten van Twello kon de snelle linksbuiten van Twello de bal voorgeven op een inlopende middenvelder die de bal via de paal in het doel wist te werken. De 3-2 voor Twello was een feit.

De tweede helft beloofde een spannende helft voor DOVO te worden die uiteraard nog 2 keer moest scoren om het periodekampioenschap binnen te slepen. Twello zakte iets meer in waardoor de steekballen voor van DOVO veel minder aankwamen als in de eerste helft. Twello ging nog meer de lange bal hanteren.

Het einde van de wedstrijd naderde en DOVO streed om op z’n minst om een punt binnen te slepen om nog op een gedeeltelijke eerste plek te blijven met Twello. Aan beide kanten bleven goals uit en DOVO koos er een kwartier voor tijd om met een verse speler voorin en 1 op 1 achterin om toch de goal te forceren. Het leek nog erg spannend te worden door veel lange ballen vanuit achteruit op de 16 van Twello te leggen waardoor DOVO nog enkele kansen wist te creëren. De goals kwamen niet en Twello wist de winst binnen te slepen.Twello pakt het periodekampioenschap en DOVO ging teleurgesteld maar wel met opgeheven hoofd naar huis met hoop gevestigd op de volgende periodetitel.