51'

B-junioren zaterdag, B2, 2e klasse 13

1 november 2014 13:30

Algemene informatie vooraf:
Afgesproken dat we aan het begin van de 2e helft twee spelers beschikbaar zouden stellen om met de A2 mee te doen.

Onder prachtige weersomstandigheden, vandaag was het zelfs de warmste november dag ooit, moeste we aantreden tegen SO Soest. De reis bracht ons via  Amersfoort in Soest. De voortekenen waren niet echt goed aangezien je tijdens de warming up al kon zien dat we wat gemakkelijk waren en dat kunnen we ons gewoon niet permitteren. We zullen alle wedstrijden vol moeten gaan zonder welke vorm van arrogantie dan ook.

Algemeen wedstrijdbeeld eerste helft:

Zoals gezegd we starten niet fel en dan weet je dat het moeilijk gaat worden. We staan vanaf het begin bovenaan en dat haalt vaak bij tegenstanders een extra kracht naar boven om wel dat stapje extra te doen. Als je dan al in de 5e minuut een goal tegen krijgt door niet goed ingrijpen dan is de toon gezet, 0-1.

Gelukkig hebben we wel een team wat ook met tegenslagen om kan gaan en niet echt van de leg raakt. In de 12e minuut liet de scheidsrechter zich voor het eerst zien door de bal op de stip te leggen voor het in de rug duwen van Kaya. Dit buitenkansje werd benut door Rogier, 1-1.

Waar wij niet echt goed mee omgingen was de manier van spelen van de tegenstander. De lange bal werd veelvuldig gebruikt wat in de 21e minuut zelfs resulteerde in een boog bal op de lat. In de 23e minuut trapte Stefan ver uit en verlengde Kaya de bal een beetje gelukkig met zijn rug waardoor Aron alleen op de keeper kon doorlopen en de bal netjes langs de keeper schoof waarbij hij zijn rentree luister bezette, 1-2. Dit was wel de periode waarin we verder afstand hadden kunnen nemen. Omar met een mooie actie werd ternauwernood gestopt door de keeper. In de 35e minuut was het dan toch raak, een hoge voorzet van Matthijs vanaf de vleugel kwam bij Omar terecht die de bal onder controle bracht en fraai de bal achter de doelman schoot, 1-3.

Dan weet je dat je dit moet vasthouden tot de rust maar zoals eerder gezegd stonden we weer niet goed op een diepe bal en kwam het weer tot een 1 op 1 situatie. Ondanks het feit dat Achraf met een keurige sliding op de bal deze achter tikte beoordeelde de scheidsrechter dit toch als een penalty in de 2e minuut van de blessure tijd. Dit buitenkansje liet SO Soest zich niet afpakken en ondanks dat Stefan er met zijn vingertoppen nog aan zat vloog hij er toch in, 2-3. Een voorbode voor een turbulente 2e helft zo zou later blijken.

Algemeen wedstrijdbeeld tweede helft:

Natuurlijk probeerde we in de rust aan te geven dat we beter op de lange bal van de tegenstander ingesteld moesten zijn en dat we daar waar het kon druk moesten zetten.

De start was veel belovend en in de 44e minuut hadden we de wedstrijd in het slot moeten gooien toen door een mooie actie van Kaya de bal bij Matthijs kwam die de bal in het goal had moeten schieten maar helaas over schoot. Als we dan ook nog eens te lang met de bal blijven lopen en niet gaan tikken weet je dat het lastig gaat worden aangezien de tegenstander voor elke meter vocht en niet schuwde om dit met forse tackles kracht bij te zetten.

In de 51e minuut werd weer een bal de diepte in gestuurd en stonden we weer niet goed zodat Geurt aan de noodrem moest trekken en de tegenstander op de rand van het strafschopgebied aan zijn shirt trok wat tot een gele kaart leidde en dus 10 minuten naar de kant. Bij het weglopen kon zelfs Geurt zich niet inhouden en zei wat tegen de scheidsrechter wat tot zijn tweede gele kaart leidde, en dus rood, zodat we het restant van de wedstrijd met 10 man moesten uit voetballen.

De vrije bal moest worden genomen en Stefan pakte deze echter de scheidsrechter vond het nodig om hem opnieuw te laten nemen en toen die erin vloog was de toon gezet, 3-3.

Zoals vooraf afgesproken zouden Niels Willemsen en Omar El Azami door Jan de Haan mee worden genomen om bij de A2 aan te sluiten waardoor we nog twee wissels over hielden.

Nu was het ook in het veld alle zeilen bijzetten om niet tegen ons eerste punt verlies of erger nog tegen onze eerste nederlaag aan te lopen. In de 59e minuut leek het er dan toch echt van te komen. Een vrije bal vanaf de rechter kant werd weer niet door ons ingegrepen en bij de 2e paal ingekopt. Resoluut stak onze vlagger van dienst Martin van Herk zijn vlag omhoog voor buitenspel en ondanks alle vreugde van de tegenstander besloot de scheidsrechter na overleg de goal alsnog af te keuren. Veel consternatie bij de tegenstander maar de scheidsrechter bleef bij zijn besluit om de goal niet goed te keuren. Met 10 man stroopte we onze mauwen op en gingen we toch op zoek naar de winnende treffer. Dat deze op een erg gelukkig manier voor ons viel paste wel in het beeld van deze, van onze kant, niet beste wedstrijd. Een corner bal in de 63e minuut waar her en der de bal volgens diverse mensen tegen wat armen aan zou zijn gekomen kwam uiteindelijk bij Achraf terecht die de bal half inschoot maar genoeg om deze in het doel te laten belanden, 3-4.

Het slot offensief doorstonden we goed zodat na ruim 80 minuten de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd floot.

Wat er daarna allemaal gebeurde wil ik niet al teveel over uitweiden echter dat dit niet op het voetbalveld of in onze samenleving past mogen duidelijk zijn en we zullen ons dan ook met z’n allen moeten afvragen hoe we dit soort excessen kunnen uitbannen. Als begeleiding zullen we dan ook komende week bekijken hoe wij hier in de toekomst mee om moeten gaan voor zover wij hier wat aan kunnen doen natuurlijk.