... (schot)
39'

F-pupillen zaterdag, F1, 1e klasse 10

1 november 2014 10:00

De eerste zaterdag van november bracht ons wederom op Sportpark "De Westmaat". Een aantal weken gelden waren we al bij IJsselmeervogels en nu mochten we tegen Spakenburg aantreden. De wedstrijd begon om 10 uur en de weersomstandigheden waren super. Mooi kunstgrasveldje en prachtige jeugdgoals op vaste plekken. Na een lekkere warming-up kon de wedstrijd gaan beginnen. Vanaf de aftrap was duidelijk dat DOVO de bovenliggende partij zou zijn. Onze jongens waren al wel een stuk verder met de techniek en ook speelden ze al meer vanuit een vaste positie in het veld. Met mooie aanvallen via de zijkanten kregen we al snel wat kansjes maar stonden de verzieren voorin nog niet op scherp. De 0-1 viel uit een messcherpe counter. Spakenburg nam een corner maar verloor daarbij de verdediging uit het oog. Corner werd afgeslagen en 3 seconden later lag de bal aan de andere kant in het netje. Slim gespeeld jongens! Nog voor de rust wisten we er 2 bij te scoren zodat we met 0-3 de rust in gingen.

RUST: In de rust aan de jongens gevraagd wat er goed ging en wat beter kon. Mooi om te horen dat ze al zien wat ze goed doen, maar ook al de juiste dingen zeggen als we vragen wat er beter kan. Vooral proberen om het veld breed te blijven houden als we de bal hebben.

Tweede helft: in de tweede helft kabbelt de wedstrijd eigenlijk lekker verder. We komen achterin geen moment in de problemen en voorin creëren we handen vol kansen. Van al die kansen gaan er nog 3 in zodat de teller ondertussen op 6 staat. Juist als je denkt dat we voor de tweede keer op rij de 0 gaan houden volgt er een prachtige uithaal van een speler van Spakenburg. Van grote afstand knalt hij de bal over onze keeper heen! 1-6 is de eindstand.

Wederom een goede wedstrijd jongens waar we ook veel complimenten kregen van onze tegenstanders. Mooi voetbal. Veel overspelen en oog voor elkaar, complimenten!