4 - 0

DOVO 4

Mannen zaterdag, 4, 3e klasse H

25 oktober 2014 12:30

DOVO 4 heeft in Baarn tegen TOV 3 een verdiende nederlaag geleden. TOV 3 toonde aan een serieuze kampioenskandidaat te zijn en gaf DOVO 4 het gevoel dat er niet veel was te halen.

Waar DOVO 4 het moest doen met één (geblesseerde) wissel, had TOV 3 maar liefst vijf wissels tot z'n beschikking en dit gaf deze middag het verschil al aan.
Tijdens thuiswedstrijden heeft DOVO 4 voldoende spelers, maar als het uit speelt dan moet het alle zeilen bijzetten om te kunnen voetballen!

Vanaf het eerste fluitsignaal was duidelijk wat het plan was van TOV 3, vroeg druk zetten en snel scoren. Binnen 30 seconden was de eerste kans al voor de thuisploeg, maar een schot verdween ruim naast.
De spelers van TOV 3 wisten elkaar goed te vinden en DOVO 4 stond al vrij snel met de rug tegen de muur.

DOVO 4 had moeite om de vrije man te vinden en als deze al eens werd gevonden, dan zat TOV 3 ertussen. Binnen 10 minuten stond het 1-0 na een goede aanval waarbij de bal uiteindelijk in tweede instantie in het doel verdween.
Tien minuten later stond het al 2-0 na een schot op doel waarbij de bal door doelman Corné Sjoer niet kon worden vastgepakt en in de rebound was het wel raak.

Zo nu en dan leek DOVO 4 ook aan aanvallen toe te komen, maar het was de bal voorin te snel kwijt en TOV 3 bleef hierdoor eenvoudig overeind. DOVO 4 moest zich beperken tot verdedigen en dit was simpelweg de verdienste van TOV 3.

Hoewel TOV 3 de betere ploeg was wist het niet heel veel kansen te creëren na de vroege doelpunten. Dit was dan weer de verdienste van DOVO 4, met man en macht werd er gestreden en dat is iets waar het trots op kan zijn. Vaak zie je dat de kopjes gaan hangen, maar DOVO 4 bleef strijdbaar, 90 minuten lang.

De rust werd dan ook opgezocht met een 2-0 achterstand.

In de tweede helft controleerde TOV 3 de wedstrijd zoals het dat ook in de eerste helft deed, DOVO 4 kreeg wat meer ruimte om de bal rond te spelen, maar zodra het de aanval zocht was het de bal alweer kwijt.

In de omschakeling zocht TOV 3 snel de diepte en dat leek ook het strijdplan om met deze voorsprong de score uit te breiden via de counter. Ook TOV 3 was zo nu en dan slordig in de voortzetting en zodoende bleven meerdere doelpunten uit.

DOVO 4 kreeg de hele wedstrijd eigenlijk geen noemenswaardige kans en ook dit geeft wel aan dat het krachtsverschil groot was.
De laatste tien minuten werd de score uitgebreid naar 4-0 mede dankzij toedoen van DOVO 4 zelf.

De 3-0 ontstond na knullig balverlies in het strafschopgebied en werd afgestraft met een schot in de lange hoek. Bij de 4-0 stond DOVO 4 niet helemaal goed waardoor twee spelers doelman Corné Sjoer op konden zoeken en de ene speler het doelpunt gunde aan de ander.
Dit bepaalde de eindstand op 4-0.

Na afloop werd bekend dat de huidige selectie van TOV 3 voornamelijk bestaat uit voormalig eerste elftal spelers en dit was ook wel te zien op het veld.

Zaterdag 1 november a.s. speelt DOVO 4 thuis tegen IJsselmeervogels 4 dat afgelopen zaterdag met maar liefst 5-0 won van Scherpenzeel 2.
Als DOVO 4 niet te ver weg wil zakken op de ranglijst dan is een overwinning noodzakelijk!